Početkom prošle godine pisali smo o Smoothiekaši, malom dućanu i baru s finim i zdravim juhama, smoothiejima, sendvičima i ostalim veganskim divotama, gdje goste za "miks-pultom" dočekuje Zlatko Štefanac. Nakon što je radio po barovima duž hrvatske obale i mjestima kao što su Tenerife, Ibiza i Berlin, Zlatko "didžejira" u Smoothiekaši, gdje miksa, kuha, krčka i odgovara na pitanja gostiju kao one man band. Entuzijazma i ideja i dalje mu ne nedostaje, tako da se svako malo u ponudi mogu pronaći neki noviteti.

U međuvremenu se Smoothiekaša preselila bliže centru i sada je možete naći na adresi Ilica 75, pokraj Britanca. Drvo jabuke koje je bilo duša prostora u Kačićevoj ulici Zlatko je preselio u novi prostor, kojem ne nedostaje šarma i dobre vibre. Osim nove lokacije, pronaći ćete i novosti na jelovniku – provjerite ga na stranici smoothie-bara na Facebooku.

Oni koji se oporavljaju od mesa, kolača i francuske salate ili jednostavno požele pojesti nešto fino, hranjivo i zdravo mogu vratiti energiju hladno prešanim sokovima ili dnevnim varivima, kremastim juhama od povrća, veganskim sendvičima ili sendvičima od dimljenog lososa i salatama. Nađe se ondje i poneki desert, a zasladiti se možete i rižom kuhanom u kokosovu mlijeku s dodacima poput šumskog voća i orašastih plodova. Navratiti možete i na kajganu s ovčjim sirom, rikolom i maslinama.

Veliko priznanje: Najbolji hotelski restoran u Europi nalazi se u Hrvatskoj! Alfred Keller - 3 Alfred Keller - 2 Alfred Keller - 1 +10 Alfred Keller - 4

Osim smoothieja pijuckati možete i voćne ili povrtne sokove kao što je Shrek od jabuke, celera, špinata, naranče i đumbira ili Yellow Rabbit od jabuke, cikle, mrkve, limuna i đumbira. Smoothiekaša muti i milkshake od banana sa šumskim voćem, bademima, proteinima i zobenim mlijekom (alMood) ili Lexagon od banane, maline, zobi, meda i kokosa. Za milkshake Smoothiekaša priprema domaće mlijeko od tostiranih badema i indijskog oraščića s datuljama, a ta se kombinacija koristi i za domaću granolu.

Među smoothiejima neki od popularnijih su Smoothiekaša (banana, jagoda, malina, breskva i jabuka), Beezzzzz (banana, aronija, malina, med, jabuka) ili Coco jumbo (banana, naranča, ananas, kokos i jabuka).

U svakom slučaju, navratite li kod Smoothiekaše, nećete ostati ni žedni, a ni gladni čak i ako ne jedete meso, mlijeko ni jaja.

Veliko priznanje: Najbolji hotelski restoran u Europi nalazi se u Hrvatskoj! Alfred Keller - 3 Alfred Keller - 2 Alfred Keller - 1 +10 Alfred Keller - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju