Dva nagrađivana lošinjska restorana – Alfred Keller i Matsunoki, smještena u slikovitoj uvali Čikat, svoju su kvalitetu ponovno potvrdila prestižnom nagradom. Ovoga puta radi se o World Culinary Awards. Restoran Alfred Keller, smješten u Boutique Hotelu Alhambra, dobitnik je prestižne nagrade "Best in Europe", čime je potvrdio kvalitetu najboljeg europskog fine dining hotelskog restorana. Važnim priznanjem nagrađen je i japanski restoran Matsunoki, smješten u hotelu Bellevue, kojem je dodijeljena nagrada “Best in Croatia“ za najbolji hotelski restoran u Hrvatskoj.

U restoranu Alfred Keller, koji se može pohvaliti Michelinovom zvjezdicom, gosti mogu očekivati specijalitete pripremljene od vrhunskih lokalnih namirnica, koje i igraju glavnu ulogu u osmišljavanju kulinarske vizije jelovnika chefa Michaela Gollenza. Meni diktira sezona kako bi ponajbolja riba, meso, začini i povrće mogli doći do izražaja u jelima koja nastaju klasičnim francuskim tehnikama kuhanja. Tartar od škampa s tajlandskom šalšom s metvicom, file jadranske ribe pripremljen u tavi s koromačem i kulenom te rebarca na roštilju s paprikom samo su neki od primjera vrhunskih jela Alfreda Kellera. 

Alfred Keller - 8 Alfred Keller - 8 (Foto: LH&V)

"Alfred Keller ujedno je i prvi te zasad jedini lošinjski restoran koji je osvojio ovu prestižnu nagradu, a sve zahvaljujući talentiranom mladom chefu Michaelu Gollenzu, kojeg je i renomirani vodič Gault & Millau nagradio titulom Velikog chefa sutrašnjice. Vrhunsko znanje i kompetentnost, uz puno uloženog truda i tim strastvenih eksperata neupitan su recept za uspjeh, a dodaju li se tome isključivo najkvalitetnije namirnice iz lokalnog uzgoja te inovativan pristup, kontinuirano se postižu vrhunski rezultati i priznanja. Najnoviji u nizu upravo je nagrada Best in Europe, pri čemu dodatnu težinu cjelokupnom uspjehu pridaje činjenica da ju je restoran Alfred Keller osvojio ispred globalno priznatog restorana Four Seasons Paris' Le Cinq, koji posjeduje čak tri Michelinove zvjezdice", kažu u Alfredu Kelleru te dodaju kako je zavidnu gastronomsku i enološku izvrsnost potvrdio i višestruko nagrađivani restoran Matsunoki, čija inovativnost i odvažnost rijetko prolaze nezapaženo.

Alfred Keller Alfred Keller (Foto: LH&V)

Matsunoki je fusion restoran koji spaja japansku tradicionalnu kuhinju i mediteranske organske i lokalne namirnice. Chefa Orhan Cakiroglu itekako je ponosan na novo priznanje, koje služi kao i prethodne nagrade, među kojima je Michelinov tanjur.

Pogledajte kako izgleda restoran chefa Stipe iz MasterChefa Il Ponte - 1 Il Ponte - 2 Il Ponte - 10 +30 Il Ponte - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju