Pileći složenac King Ranch vrlo je popularno jelo u Teksasu. Obožavaju ga baš svi jer je kremasto, sirasto i puno okusa, pa je nemoguće otići na zabavu ili u goste u tom dijelu Amerike, a da vas ne ponude komadom tog slasnog zapečenog složenca. Minusi su mu što ipak treba neko vrijeme da se pripremi, gotovo dva sata, a kalorije bolje da ne brojite.

U želji da uživamo u ovom ukusnom zapečenom jelu brzo, ali i bez grižnje savjesti, pronašli smo fantastičan recept za složenac King Ranch u light verziji, ali s jednako puno okusa - koji je gotov za samo dvadeset minuta.

I što je najbolje – pećnicu ćete koristiti samo nekoliko minuta. Zato je ovaj složenac idealan izbor za brzo, a domaće jelo nakon posla, za subotu, a da vam ne oduzima vrijeme za važnije stvari i odmor ili za party na koji do zadnjeg časa niste imali pojma što ponijeti.

Sastojci za složenac King Ranch:

  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 glavica luka, nasjeckanog
  • 1 crvena paprika, nasjeckana
  • 1 poblano paprika ili paprika babura, nasjeckana
  • 1 jalapeño papričica, nasjeckana
  • 5 češnja češnjaka, protisnutog
  • 1 žličica mljevenog kima
  • 2 žlice brašna
  • 250 ml pilećeg temeljca
  • 100 g krem sira
  • 400 g kuhane piletine, narezane na komadiće (dio koji želite, otkošteni zabatak ili prsa)
  • 300 g rajčice iz konzerve
  • 4 kukuruzne tortilje, natrgane na manje komade
  • 80 g šalica naribanog sira (edamer, gauda ili sl.)
  • mljevenog čilija (po ukusu)
  • svježe nasjeckani korijandar (po želji)

Priprema složenca King Ranch:

  1. Zagrijte ulje u vatrostalnoj posudi ili tavi od lijevanog željeza. Pržite luk, crvenu i žutu papriku i jalapeño dok ne omekšaju, oko pet minuta. Dodajte češnjak i popržite 30-ak sekundi.
  2. Usipajte brašno i pržite ga jednu minutu uz miješanje. Ulijte temeljac i kuhajte još jednu minutu.
  3. Ubacite krem sir i kuhajte dok se ne otopi pa dodajte kuhanu piletinu, rajčice i natrgane tortilje. Posolite i popaprite.
  4. Pospite naribanim sirom po vrhu.
  5. Kratko stavite u prethodno zagrijanu pećnicu – dok se sir ne otopi.
  6. Izvadite iz pećnice i pospite korijandrom.
  7. Poslužite s kriškama avokada, salatom ili zapečenim grahom.

 

Složenac koji miriše na dom: Najdraži topli obrok portugalskih istraživača Složenac od bakalara - 15 Složenac od bakalara - 14 Složenac od bakalara - 13 +11 Složenac od bakalara - 10

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju