Imamo recept za nevjerojatno sočne ražnjiće od lungića i ananasa, sa slatko-kiselim umakom koji će od roštilja napraviti večeru za pamćenje. Vjerujte nam, zbog ovog se recepta vrijedi odreći pljeskavica i carskog, bar nakratko.

Slatko-kiseli ražnjići od lungića i ananasa jednostavni su i zabavni za pripremu, a rezultat će vas oduševiti kombinacijom okusa i podići sasvim običan roštilj na višu razinu.

Sastojci za slatko-kisele ražnjiće od lungića i ananasa:

Umak:

  • ½ šalice soka od ananasa
  • ¼ šalice rižina octa
  • 2 žlice kečapa
  • 1 čajna žličica umaka sriracha
  • 1 žlica sojina umaka
  • 1 češanj češnjaka, protisnut
  • 3 žlice šećera
  • 2 žličice kukuruznog škroba

Ražnjići:

  • 700 g svinjskog filea, izrezanog na kockice
  • 1 ananas – oguljen, bez koštice, narezan na kockice
  • ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • crni papar
  • 2-3 mlada luka, narezana na tanke kolutiće, za posluživanje
  • 2 žlice prženog sezama, za posluživanje

Priprema slatko-kiselih ražnjića od lungića i ananasa:

1. Napravite slatko-kiseli umak. U malom loncu pomiješajte sok od ananasa s rižinim octom, kečapom, umakom sriracha, sojinim umakom i češnjakom. Pustite da zakuha.

2. U zdjelici pjenasto izmiješajte šećer i kukuruzni škrob. Dodajte dobivenu mješavinu u lonac i dobro promiješajte.

3. Pirjajte dok se umak ne zgusne, 3 do 4 minute, pa maknite s vatre.

4. Napravite ražnjiće. Na štapiće naizmjence slažite komad ananasa i komad mesa.

5. Ražnjiće premažite maslinovim uljem s obje strane te ih posolite i popaprite. Pecite na roštilju ili grill-tavi 4 do 5 minuta sa svake strane.

6. Dok su ražnjići još vrući, obilno ih premažite slatko-kiselim umakom. Ukrasite ih mladim lukom i sezamom te poslužite.

Nije ni čudo što ima „krunu“ na glavi: Slavna povijest voća koje je nekad koštalo i po 70 tisuća kuna Ananas +0 Ananas

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju