Imamo recept za nevjerojatno sočne ražnjiće od lungića i ananasa, sa slatko-kiselim umakom koji će od roštilja napraviti večeru za pamćenje. Vjerujte nam, zbog ovog se recepta vrijedi odreći pljeskavica i carskog, bar nakratko.
Slatko-kiseli ražnjići od lungića i ananasa jednostavni su i zabavni za pripremu, a rezultat će vas oduševiti kombinacijom okusa i podići sasvim običan roštilj na višu razinu.
Sastojci za slatko-kisele ražnjiće od lungića i ananasa:
Umak:
- ½ šalice soka od ananasa
 - ¼ šalice rižina octa
 - 2 žlice kečapa
 - 1 čajna žličica umaka sriracha
 - 1 žlica sojina umaka
 - 1 češanj češnjaka, protisnut
 - 3 žlice šećera
 - 2 žličice kukuruznog škroba
 
Ražnjići:
- 700 g svinjskog filea, izrezanog na kockice
 - 1 ananas – oguljen, bez koštice, narezan na kockice
 - ekstradjevičansko maslinovo ulje
 - sol
 - crni papar
 - 2-3 mlada luka, narezana na tanke kolutiće, za posluživanje
 - 2 žlice prženog sezama, za posluživanje
 
Priprema slatko-kiselih ražnjića od lungića i ananasa:
1. Napravite slatko-kiseli umak. U malom loncu pomiješajte sok od ananasa s rižinim octom, kečapom, umakom sriracha, sojinim umakom i češnjakom. Pustite da zakuha.
2. U zdjelici pjenasto izmiješajte šećer i kukuruzni škrob. Dodajte dobivenu mješavinu u lonac i dobro promiješajte.
3. Pirjajte dok se umak ne zgusne, 3 do 4 minute, pa maknite s vatre.
4. Napravite ražnjiće. Na štapiće naizmjence slažite komad ananasa i komad mesa.
5. Ražnjiće premažite maslinovim uljem s obje strane te ih posolite i popaprite. Pecite na roštilju ili grill-tavi 4 do 5 minuta sa svake strane.
6. Dok su ražnjići još vrući, obilno ih premažite slatko-kiselim umakom. Ukrasite ih mladim lukom i sezamom te poslužite.
 
    
        Nije ni čudo što ima „krunu“ na glavi: Slavna povijest voća koje je nekad koštalo i po 70 tisuća kuna
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            