Hladne zimske dane koji su pred nama uljepšati možemo odlaskom na Medvednicu. Omiljena zagrebačka destinacija oduvijek je bilo sinonim za zajednička opuštena druženja u prirodi uz dobru, domaću i tradicionalnu hranu. Ove zime hotel Tomislavov dom i restoran u turističkim apartmanima Snježna kraljica predstavljaju dobro nam znane zimske specijalitete koje ćemo zavoljeti na prvu.

 Iz kuhinje restorana Tomislav i Snježna kraljica svakog se dana šire mirisi bakine kuhinje poput sarme i kuhanog bunceka, a osim u jelu uživati možete i u pogledu na grad uz pucketanje vatrice iz kamina te pravoj zimskoj atmosferi.

Zimi volimo teža jela koja će nas ugrijati, a chef Josip Čonkaš posljednjih je deset godina zadužen za osmišljavanje i pripremu ukusnih i autohtonih jela zagorskoga kraja. Prijedlog chefa kuhinje svakako su bijeli i žuti žganci, sarma i zagorska juha.

Zapečeni zagorski štrukli na sljemenski način posebno je ukusno jelo koje ćemo rado preporučiti prijateljima i gostima, pečena purica s mlincima klasik je zagorskog i zagrebačkog kraja. Kuhani buncek, krvavice, špikovani svinjski but te krpice sa zeljem jela su karakteristična za ovo hladno vrijeme.

Tomislavov dom - 3 Tomislavov dom - 3 (Foto: Filip Popović)

Sljemenska gibanica priprema se po posebnoj recepturi i desert je koji je prvi izbor gostiju na Medvednici.

Koje god jelo odabrali ovih dana, ugodna i domaća atmosfera na Medvednici uz dobro društvo, čist zrak i čašicu kuhanog vina zasigurno će vas oduševiti i pripremiti za nove svakodnevne užurbane izazove.

U narednim zimskim danima uz čarobnu gastro idilu doživjeti možete i snježne radosti od kojih su uvijek one najradosnije i najljepše ispisane upravo na Sljemenu.

Od Zagreba do Dubrovnika: 5 mjesta u Hrvatskoj koja donose (ne)sreću Kip Marina Držića u Dubrovniku Kip Grgura Ninskog u Varaždinu Kamenita vrata u Zagrebu +2 Kip Grgura Ninskog u Splitu