Iskoristite kupovne listove za pripremu lazanja i termički ih obradite na novi način. Od listova napravite fine rolade punjene mljevenim mesom, umakom od rajčice i čak trima vrstama sira.
Imajte na umu da ćete listove za lazanje prvo morati skuhati u posoljenoj vodi pa tek onda puniti željenim nadjevom i rolati.
Prije posluživanja rolice prekrijte sirom mozzarella i parmezanom te ih zapecite u pećnici.
Sastojci za rolade od tijesta za lazanje:
- 750 g umaka od rajčice
 - 450 g mljevene junetine
 - 400 g sira ricotta
 - 150 g naribane mozzarelle
 - 90 g naribanog parmezana
 - 8 do 16 listova za lazanje
 - 3 žlice bijelog šećera
 - 2 žlice nasjeckana peršina
 - 1 veće jaje
 - ½ manjeg luka
 - ½ čajne žličice češnjaka u prahu
 - ½ čajne žličice sušenog origana
 - biljno ulje
 - sol i papar po želji
 
Priprema rolada od tijesta za lazanje:
- U većoj tavi zagrijte malo ulja, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk.
 - Nakon nekoliko minuta dodajte mljeveno meso, sol, papar, češnjak u prahu i origano. Sve zajedno pirjajte oko 10 minuta, odnosno dok meso ne dobije zlatno-smeđu boju.
 - Dodajte umak od rajčice i šećer, dobro promiješajte i pustite da sve zajedno kuha oko 10 minuta.
 - U posoljenoj vodi skuhajte listove od lazanja al dente. Kuhajte otprilike pet do sedam minuta dok tjestenina ne omekša. Pripazite tijekom kuhanja da vam se listovi na zalijepe jedni za druge.
 - Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
 - Pomiješajte sir ricottu s jajetom, peršinom i s dvije trećine naribanog parmezana.
 - Raširite dopola kuhane listove za lazanje. Preko površine stavite mljeveno meso s umakom te smjesu na bazi ricotte. Zarolajte tjesteninu u male rolade i stavite u vatrostalnu posudu.
 - Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
 - Preko zarolanih lazanja pospite sir mozzarellu i ostatak parmezana.
 - Stavite peći rolade u prethodno zagrijanu pećnicu oko pola sata, odnosno dok se tijesto termički ne obradi do kraja, a sir ne zapeče.
 - Poslužite tople rolade sa sezonskom salatom po želji. Dobar tek!
 

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            