Restoran Botanist koji se smjestio nedaleko od zagrebačkog rotora i Arene, na početku Remetinačke ceste osobito je popularan za toplih, sunčanih dana zahvaljujući lijepoj terasi i zelenilu, ali radi stalnih gostiju, živi i zimi.
Ljubav prema bilju iščitava se iz imena restorana, a potvrđuje je stotinjak različitih vrsta biljaka koje možete vidjeti u Botanistu, kako se motaju između starih alata za obradu vrta, koncertnog klavira i igrališta za klince.
Novi jelovnik u restoranu Botanist - 6 (Foto: Restoran Botanist)
S prvim visibabama stigao je i novi, proljetni jelovnik koji potpisuje chef Tomislav Petrušić, na kojem ćete naći tatarski biftek i koštanu srž koja se maže na kruh, istarsku puricu s vrganjima, pinjolima i tostiranim jabukama, sporo pečenu janjeću plećku s mladim krumpirom, kao i janjeću roladu. Od slatkiša na novom meniju Botanista je kolač od kraljevske datulje u bijelom karamelu sa šumskim voćem.
Botanist je vrlo brzo nakon otvaranja postao jedan od omiljenih zagrebačkih restorana za okupljanja i veća društva, kao i druženje uz žive svirke.
10 mjesta gdje ćete pojesti neke od najboljih pizza u Hrvatskoj - i poželjeti se vratiti +24