• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #restoran badi

Tradicija u novom ruhu: Restoran nedaleko od Umaga zbog kojeg gostima nije teško doći iz druge države

U malom mjestu Lovrečica nedaleko od Umaga već gotovo četiri desetljeća uspješno posluje restoran Badi. Zbog njihove zanimljive gastronomske filozofije redovito dolaze i gosti iz susjednih država, koji imaju samo riječi hvale za sve inovacije koje unose u svoj jelovnik.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 18.04.2023 07:33 komentari
viber Created with Sketch.
Restoran Badi
Restoran Badi (Foto:Pavao Bobinac/Nova Studio)

Galerija Restoran Badi 17 Restoran Badi 17 Ivan Badurina 17 Restoran Badi 17

U trendu Bijele vode - 25 Idila! Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode Gulaš od krumpira i kobasica Tjedni jelovnik Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna Perilica za pranje ljudi tvrtke Science Co. - 1 Novo doba Japanci su napravili perilicu za pranje ljudi, a evo kako funkcionira

Restoran je obiteljski. Vlasnik Ivan Badurina naslijedio je posao od oca, koji je restoran pokrenuo još 1986. godine. Tradicionalni riblji restoran danas još uvijek zadržava jela koja su na meniju bila i prije gotovo 40 godina.

''Puno je stalnih gostiju koji su dolazili s roditeljima pa sad ta djeca dolaze sa svojom djecom. Uvijek se zažele toga, ne želimo izbrisati dio povijesti našeg restorana i sam naš moto spoj je tradicije i kreativnosti. I ta stara jela uvijek će ostati, neće nikada nestati iz menija'', priča nam Badurina.

No ipak je prije nekoliko godina došao trenutak za inovacije. U restoran je došao novi chef kuhinje, Aleksandar Grubić, koji je s nama podijelio sve o svojoj strasti za hranom.

Restoran Badi Restoran Badi (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

''Strast za kuhanjem u meni je od djetinjstva. Iz ugostiteljske sam obitelji. Mislim da danas u kuhanju imam puno ideja i mašte. Gotovo svaki dan radim nešto novo i isprobavam nešto drukčije. Ponekad mi nešto i ne uspije, ali pratim kako gosti reagiraju na koju hranu i to mi je glavna smjernica.''

Chef restorana rođen je na moru i jelovnik bez ribe njemu je nezamisliv. Temelji se na sirovoj ribi, svježim kvarnerskim škampima i ribi koju ribari kočama love u okolici Umaga i Novigrada.

Danas gosti, govori vlasnik, prvenstveno traže da se ne servira klasično, na primjer riba na tanjuru. To se nekada tako radilo. Također, proširile su se potrebe ljudi u odabiru vina. Prije se tražilo crno i bijelo, a danas je potrebno imati pjenušce, šampanjce, razna vina i važno je širiti enoponudu.

Za suradnju koju ima sa svojim chefom Aleksandrom ima samo riječi hvale. Djeluju partnerski i zajedno pronalaze sredinu, ali ostavlja mu dovoljno prostora za kreativnost.

''Koristim puno boja na tanjuru. Ne volim da su monotoni i jednostavni. Na kraju krajeva, gost prvo jede očima, a zatim ustima. Naravno, najvažniji mi je okus jela, ali tanjur mora biti zanimljiv kako bi sve skupa bilo zaokružena priča'', priča nam chef Aleksandar.

Osim klasičnog dijela jelovnika, u ponudi restorana Badi su i degustacijski sljedovi od pet ili sedam jela. Za nas je chef pripremio jela čija je zanimljiva priprema jednako oduševila kao i okusi koje je odlučio spojiti u jedno.

Carpaccio od kozica

Restoran Badi Restoran Badi (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Punjen kremom od sira i bazilike, carpaccio od kozica upotpunjen je majonezom od bazilike, emulzijom od agruma, a poslužen s umakom od brokule s uljem od vlasca. U postupku je poštovan zero waste princip pa je iskorišten baš svaki dio brokule. Jedan dio za kremu, jedan za prah, jedan za krekere. U ovoj je kuhinji cilj iskoristiti što veći dio namirnice koji se može iskoristiti.

Pašta s tatarskim od tune

Restoran Badi Restoran Badi (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Zanimljiva kulinarska kreacija napravljena je od špageta s umakom na bazi crvene paprike i šalše, a upotpunjena tatarskim od tune sa sezamom, uljem od sezama i umakom od soje.

Za raznovrsnost i dostupnost namirnica oslanjaju se i na METRO. Veliki asortiman omogućuje im da u restoranu nikada ne nedostaje ništa. U METRO-u uzimaju i voće i povrće, ali i ono što rijetko koriste, poput guščje jetre. Ako je nema, zaposlenici iz METRO-a nabave je i dostave restoranu.

Priznanja su dokaz da se trud i znanje uvijek isplate

Inovativni jelovnik, konstantni trud i ulaganje rezultirali su i brojnim priznanjima, od kojih je najistaknutiji ulazak u Michelinov vodič. Naravno, svjesni su da takvo priznanje daje težinu i da takvo priznanje moraju opravdati.

''Znači da si svojim radom i žrtvovanjem za ovaj posao nešto postigao. Odmah ti je drago, drago ti je zbog vlasnika restorana koji ima velika očekivanja od tebe, to si ispunio i jednostavno si sretan s time što pružaš gostima'', zaključio je Aleksandar.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Metro po najvišim profesionalnim standardima.

  • #restoran badi
  • #punkufer preporuka
  • #metro 2023.
  • #ivan badurina
  • #aleksandar grubić
  • #michelin
  • #gdje jesti
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
U vrsti riže je tajna: Recept za savršeni rižoto od pancete i gljiva
Talijani znaju...
U vrsti riže je tajna: Recept za savršeni rižoto od pancete i gljiva
Neočekivano lijep vikend: od dvorca do geoparka – Virovitičko-podravska županija
Oglas
Neočekivano lijep vikend: od dvorca do geoparka – Virovitičko-podravska županija
Najbolji gradovi u Europi: Turiste je osvojio grad raskošne arhitekture i živahnog noćnog života - s pogledom na more
Odabrali putnici
Najbolji gradovi u Europi: Turiste je osvojio grad raskošne arhitekture i živahnog noćnog života - s pogledom na more
Od sela bez dimnjaka do bajkovite kule: Otkrijte sve tajne Požeške gore i okolice
Mistična Gračanica
Od sela bez dimnjaka do bajkovite kule: Otkrijte sve tajne Požeške gore i okolice
Pržena bundeva na grčki način: Jednostavno jelo puno okusa i povijesti
Za 15 minuta
Pržena bundeva na grčki način: Jednostavno jelo puno okusa i povijesti
Kip slobode: Znate li kako se zapravo zove simbol New Yorka, SAD-a i boljeg života?
Na današnji dan
Kip slobode: Znate li kako se zapravo zove simbol New Yorka, SAD-a i boljeg života?
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Idila!
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Perilica za pranje ljudi japanske tvrtke Science Co.
Novo doba
Japanci su napravili perilicu za pranje ljudi, a evo kako funkcionira
Tjedni jelovnik jednostavna i jeftina jela od 27.10. do 2.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna
Jedan grad, dvije države: Znate li kuda prolazi načudnija državna granica na svijetu?
Pazite kamo stajete
Jedan grad, dvije države: Najčudnija državna granica na svijetu prolazi Europom
Pirjani kupus sa slaninom: Fino jelo za koje vam treba malo vremena i samo pet sastojaka (i sol i papar)
Za pola sata
Pirjani kupus sa slaninom: Fino jelo za koje vam treba malo vremena i samo pet sastojaka (i sol i papar)
Ovaj proteinski kruh tako je lako napraviti, ne morate ga mijesiti, niti čekati da se digne tijesto
Za oko pola sata
Ovaj proteinski kruh tako je lako napraviti, ne morate ga mijesiti, niti čekati da se digne tijesto

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
"Otkazuju Božić!" Evo što se događa s popularnim božićnim sajmovima, lavinu je pokrenula objava na društvenim mrežama
privlače milijune
"Otkazuju Božić!" Evo što se događa s popularnim božićnim sajmovima, lavinu je pokrenula objava na društvenim mrežama
Pucnjava kod Novog Mesta: Stigli specijalci
Novi problemi
Pucnjava kod Novog Mesta: Stigli specijalci
Melissa ide prema Jamajci: "Ovo je najekstremnije što se može dogoditi planetu. Stiže pravo čudovište"
OLUJA STOLJEĆA
Uragan Melissa poharao Jamajku: Stanovnici još jednog otoka strahuju za svoju sudbinu
show
Justus Reid koji obnavlja kuću u Hrvatskoj dobio je posebno pojačanje
neočekivana novost
Amerikanac koji uređuje kuću u Hrvatskoj moli za pomoć: "Život je pun iznenađenja"
Janica Kostelić otvorila dušu o odustajanju od karijere
nikad nije požalila
Janica Kostelić u rijetkom intervjuu otvorila dušu: ''Nitko osim mene nije znao, ni brat, ni mama, ni tata...''
Chris Evens i Alba Baptista postali su roditelji
samozatajni par
Holivudski zavodnik i 16 godina mlađa glumica u tajnosti dobili prvo dijete
zdravlje
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Antibakterijski čajevi: Ovih 6 jača prirodnu sposobnost tijela da se samo izliječi
Puni čudesnih spojeva
Antibakterijski čajevi: Ovih 6 jača prirodnu sposobnost tijela da se samo izliječi
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Najvažniji obrok u danu
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
zabava
Poruka radnicima parkinga nasmijala prolaznike pa postala viralni hit
Pogledajte što im je poručio
Poruka radnicima parkinga nasmijala prolaznike pa postala viralni hit
Kviz za one koji znaju i kad ne znaju – jer mozak im radi bez prestanka
Pokažite što znate!
Kviz za one koji znaju i kad ne znaju – jer mozak im radi bez prestanka
Reakcije ove mladenke nasmijala je društvene mreže! Srećom, fotograf je spasio stvar
Urnebesno
Reakcija ove mladenke nasmijala je društvene mreže! Srećom, fotograf je spasio stvar
tech
Američki šišmiši imaju neobičnu sposobnost, a nitko od znanstvenika ne zna zašto
Zagonetka iz prirode
Američki šišmiši imaju neobičnu sposobnost, a nitko od znanstvenika ne zna zašto
Fascinantne snimke: Znanstvenici po prvi put u detalje snimili kako zmije otrovnice napadaju svoj plijen
Grizu u trenu
Fascinantno: Prvi put snimljen ugriz otrovnice u visokoj rezoluciji
Zatrovana umjetna inteligencija: Stručnjak upozorava koliko su AI modeli poput ChatGPT-a zapravo ranjivi
Istraživanja to potkrijepila
Zatrovana umjetna inteligencija: Stručnjak upozorava koliko su AI modeli poput ChatGPT-a zapravo ranjivi
sport
Veliki raskol u Real Madridu između Viniciusa i Alonsa: "Jedan od njih će biti višak..."
Bomba iz Madrida!
Veliki raskol u Realu, nakon ovoga više nema povratka: "Jedan od njih će biti višak..."
Modrićev bijes potresao Milan: Allegri zanijemio, svlačionica ostala u šoku
tvrde talijani
Modrićev bijes potresao Milan: Allegri zanijemio, svlačionica ostala u šoku
Yamal je nakon El Clasica upalio mobitel i odmah napravio ovo: Raskol u reprezentaciji Španjolske!
kaos!
Yamal je nakon El Clasica upalio mobitel i odmah napravio ovo: Raskol u reprezentaciji Španjolske!
tv
U dobru i zlu: Je li sve isto kao i prije 30 godina?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Je li sve isto kao i prije 30 godina?
Kumovi: Jesu li tri sata u autu s čovjekom kojeg izbjegava izvedivi?
KUMOVI
Kumovi: Jesu li tri sata u autu s čovjekom kojeg izbjegava izvedivi?
MasterChef: Nastavak izazova pokazat će tko je majstor zero waste-a! Samo je jedna zlatna kartica!
NE PROPUSTITE!
Nastavak izazova pokazat će tko je majstor zero waste-a! Samo je jedna zlatna kartica!
putovanja
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Idila!
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Tjedni jelovnik jednostavna i jeftina jela od 27.10. do 2.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna
Jedan grad, dvije države: Znate li kuda prolazi načudnija državna granica na svijetu?
Pazite kamo stajete
Jedan grad, dvije države: Najčudnija državna granica na svijetu prolazi Europom
novac
Brend koji obožavaju Hrvati sada osvaja Ameriku, uz neočekivanu pomoć Donalda Trumpa
Umjesto Kineza
Brend koji obožavaju Hrvati sada osvaja Ameriku, uz neočekivanu pomoć Donalda Trumpa
Najbolji dan u povijesti švedske kompanije – dionice lete nakon izvještaja o zaradi
Burze se užarile
Najbolji dan u povijesti švedske kompanije – dionice lete nakon izvještaja o zaradi
Amerikanci prodali rusku jahtu Amadea, a Royal Romance još je u Splitu. Vlasnik traži odštetu
Priča bez kraja
Amerikanci prodali rusku jahtu Amadea, a Royal Romance još je u Splitu. Vlasnik traži odštetu
lifestyle
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Bojana Gregorić Vejzović u trapericama na crvenom tepihu 2025.
Skladna kombinacija
I traperice se mogu nositi na crveni tepih, a Bojana Gregorić Vejzović pokazala je koji je model najbolji
Demi Moore u vrtoglavim petama od 15,5 centimetara Saint Laurent
A gore baršun
Demi Moore: Čizme "neboderke" s petom od 15,5 cm koje najbolje opisuju riječi - opasno dobre
sve
Veliki raskol u Real Madridu između Viniciusa i Alonsa: "Jedan od njih će biti višak..."
Bomba iz Madrida!
Veliki raskol u Realu, nakon ovoga više nema povratka: "Jedan od njih će biti višak..."
Justus Reid koji obnavlja kuću u Hrvatskoj dobio je posebno pojačanje
neočekivana novost
Amerikanac koji uređuje kuću u Hrvatskoj moli za pomoć: "Život je pun iznenađenja"
Janica Kostelić otvorila dušu o odustajanju od karijere
nikad nije požalila
Janica Kostelić u rijetkom intervjuu otvorila dušu: ''Nitko osim mene nije znao, ni brat, ni mama, ni tata...''
Slika nije dostupna
Pokrovitelj Metro

Omaž međimurskom kraju: Topli restoran koji svojim verzijama tradicionalnih jela grije trbuh, ali i srce

U pitoresknom mjestašcu Mačkovcu odmah pored Čakovca smjestila se Mala Hiža. Taj mali restorančić koji se neprestano širi ugošćuje više stranaca negoli domaćih ljudi, a iz godine u godinu oduševljava fenomenalnim rustikalnim jelima koja golicaju naša nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Restoran ZOI Hrana i piće
    METRO DONOSI

    Dioklecijanove odaje gastroluksuza: Splitski restoran ZOI na povijesnoj lokaciji zna kako razmaziti i najistančanija nepca

  • Izakaya Hrana i piće
    POKROVITELJ METRO

    Jedemo i pijemo: Asian fusion restoran u Zagrebu u kojem je novo i drukčije najveći atribut

  • Slika nije dostupna Hrana i piće
    Pokrovitelj Metro

    Omaž međimurskom kraju: Topli restoran koji svojim verzijama tradicionalnih jela grije trbuh, ali i srce

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close