Limun kocke s grčkim jogurtom lagan su i nepresladak kolač koji ćete napraviti jednostavno i brzo. Osvježavajuća krema od limuna leži na tankoj kori od graham keksa i divno će je prožeti jednom kad se sretnu u zalogaju.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Kod pripreme ovoga kolača ne možete baš ni učemu pogriješiti, jedino morate znati da je bitno da radite sa sastojcima sobne temperature. Ako želite, zamijenite limun limetom i u uživajte u sasvim novom okusu.

Limun kocke s grčkim jogurtom - sastojci:

Za koru

  • 120 g graham krekera, smrvljenih
  • 1 žlica šećera
  • 45 g maslaca, rastopljenog

Za kremu

  • 170 g krem sira, omekšalog na sobnoj temperaturi
  • 180 g grčkog jogurta, sobne temperature
  • 2 velika jaja, sobne temperature
  • 1 žumanjak, sobne temperature
  • 65 g šećera
  • 80 ml svježeg soka od limuna (2-3 limuna)
  • 1 žlica naribane korice limuna
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • kriške limuna i svježe borovnice ili maline, po želji, za ukras

Limun kocke s grčkim jogurtom - priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva
  2. Dno i stranice četvrtastog kalupa za pečenje (20x20 cm) obložite papirom za pečenje.
  3. U zdjeli pomiješajte mrvice graham krekera i šećer. Dodajte otopljeni maslac i miješajte dok se ne sjedini. Utisnite u pripremljeni kalup za pečenje. Pecite 8 minuta pa izvadite iz pećnice i ostavite sa strane da se malo ohladi.
  4. Miksajte krem sir velikom brzinom oko 1 minutu. Dodajte jogurt i nastavite miksati nešto manjom brzinom. Umiješajte jaja i žumanjak i dalje miksajte. Kad dobijete jednoličnu smjesu umiješajte šećer, sok od limuna, koricu limuna i ekstrakt vanilije. Pazite da ne ostane grudica. Izlijte nadjev na pečenu koru.
  5. Prebacite u pećnicu i pecite 34-38 minuta ili dok se sredina ne stegne, ali ne postane potpuno čvrsta.
  6. Izvadite lim za pečenje na rešetku za hlađenje i nakon sat vremena ga stavite u hladnjak. Ostavite kolač da se hladi 3-4 sata ili preko noći.
  7. Narežite kolač na kvadrate i po želji ukrasite.

U slučaju trećeg svjetskog rata? Kuća koja izgleda poput piramide, ali skriva tajni bunker Kuća ima četiri etaže Kuća u obliku piramide s tajnim bunkerom, Colorado, SAD - 6 Kuća u obliku piramide s tajnim bunkerom, Colorado, SAD - 7 +5 Kuća u obliku piramide s tajnim bunkerom, Colorado, SAD - 9