Split, grad daleko poznat po svojim ljepotama, bogatom tradicijom i veličanstvenom poviješću, u posljednje vrijeme neizostavno je mjesto i mnogih ljubitelja gastronomije. Gastro scena Splita još prošle godine postala je bogatija za još jedno omiljeno mjesto mnogih turista koji posjećuju grad pod Marjanom, ali i domaćih stanovnika koji uvijek rado dolaze na adresu Poljička cesta 26e. Na ovoj adresi nalazi se dobro poznat Hotel Ora, zajedno sa svojim sve poznatijim restoranom Allora.

Restoran Allora mjesto je ugodnog, toplog i jedinstvenog interijera, u kojem se gosti osjećaju baš kao kod kuće. Otmjeno dizajnersko uređenje prožeto je nijansama smeđe, umirujućim tonovima žute te sofisticirane crne boje, dok je cjelokupno ozračje ispunjeno raznim geometrijskim oblicima koje ispunjava svjetlost koja među njih prodire kroz široke staklene stijenke.

Kako i samo ime hotela govori, prevedeno s talijanskog jezika, Ora označava vrijeme. Vrijeme koje je dragocjeno i koje se ne zaustavlja te nas iznova podsjeća da uživamo u malim stvarima koje život pruža, baš poput ugodnog doručka provedenog s prijateljima i obitelji, poslovnog ručka ili pak romantične večere u dvoje, a sve to uz novo ruho preuređenog restorana Allora. Imajući na umu hranu kao univerzalan način koji ima moć spajati ljude bez obzira na naciju i kulturu, velika pažnja posvećena je kreiranju novog jelovnika.

Kako bi dobro započeli dan te pojeli, kako mnogi kažu, najvažniji obrok u danu, u Allori su se posebno pobrinuli oko nove ponude doručka. Za one željne slanog zalogaja, tu su domaća focaccia s tunom, parmigiana i crispy sandwich. Za one koji se vode filozofijom ‘Ono si što jedeš, zato pojedi nešto slatko’, tu su waffle sa zapečenim ananasom i ricottom, cinnamon rolls, french toast od bobičastog voća i krokanta te razne vrste smoothia.

Od slanog, slatkog, preko bezbroj različitih načina na koje kuhari restorana Allora pripremaju jaja, tu je omlet s kozicama i tartufima, jaja Benedict, fritaja te omlet po želji, kojeg, kako mu samo ime govori, svaki pojedinac kreira samostalno sa svježim namirnicama, koje svakoga dana pristižu u kuhinju restorana Allora iz lokalnih obrta te koje se, dakako, ovisno o sezoni mijenjaju.

Također, restoran Allora pobrinuo se da nitko ne ostane gladan ni u vrijeme ručka i večere pa se tako na ovoj neiscrpnoj listi specijaliteta koje pruža restoran našla i neizostavna domaća tjestenina, razni oblici poznatog kineskog jela Wok redom od janjetine, piletine i tiger kozica te juhe napravljene od sezonskih namirnica. Za one u potrazi za tipičnom mediteranskom kuhinjom, tu je poširani file lubina na spiriliziranom povrću, kremi od korijena celera i pastrnjaka, a za one pak u potrazi za sočnim komadom mesa, tu je biftek s rižom i šafranom te juneći burger. Nakon svakog dobrog obroka, neizostavan je desert, ovoga puta u obliku lava cake, tople pite s jabukom u umaku od vanilije ili pak za one koji pazi na liniju - zdrave torte od ricotte i badema.

Kako sve ne bi ostalo samo na riječima i fotografijama koje izazivaju glad, Hotel Ora, zajedno sa svojim restoranom Allora, svoja vrata ostavlja širom otvorena za sve željne dobrog zalogaja u svako doba dana.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju