Rolice od blitve punjene krumpirom njemački su specijalitet, a umak od rajčice i sira im daje talijanski štih.

Naginjete li više na mediteransku stranu, u smjesu dodajte i začinsko bilje poput majčine dušice ili origana, a izvrsno će se slagati i kopar. Najbolje je od svega što na sastojke za ovakav ručak nećete potrošiti previše novca, a okus je fantastičan.


Sastojci za rolice od blitve:

  • 750 g voštanog krumpira
  • 500 g blitve
  • 1 luk
  • 2 žlice ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • 400 g pelata rajčice
  • 30 g maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 100 g sira
  • sol, papar
  • muškatni oraščić

Priprema rolica od blitve:

 

  1. Krumpir operite i kuhajte poklopljenog u posoljenoj vodi na srednje jakoj vatri oko 25 minuta. U međuvremenu zakuhajte dosta vode u velikom loncu i dodajte sol. Blitvu operite, odstranite peteljke i debele dijelove, pazeći da listovi ostanu u jednom komadu. Listove u serijama blanširajte po 2 minute u kipućoj slanoj vodi, isperite hladnom vodom i ocijedite.
  2. Procijedite krumpire i ostavite ih da se ohlade. Ogulite i narežite luk. U manjem loncu zagrijte ulje i na njemu popržite luk. Ogulite i protisnite češnjak pa dodajte luku, zajedno s rajčicama. Neka umak nepoklopljeno kuha oko 5 minuta na srednjoj vatri pa začinite solju i paprom.
  3. Krumpir ogulite, naribajte ili protisnite kroz sito za pire. Umiješajte maslac, mlijeko i jaje te začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Zagrijte pećnicu na 180°C. Naribajte sir.
  4. Na prednju polovicu svakog lista blitve stavite 2-3 žlice krumpirove smjese i zarolajte s prednje strane. Nastavite dok ne potrošite sve listove i nadjev. U ravnu vatrostalnu posudu ulijte umak od rajčice, stavite rolice, pospite naribanim sirom i pecite oko 20 minuta.

S pancetom i lukom: Recept za punjeni batat kojeg će uspješno pripremiti i totalni amateri u kuhinji Punjeni batat Punjeni batat Punjeni batat +0 Punjeni batat

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju