Jeste li ikada isprobali pečeni odrezak sljubiti s umakom na bazi voća? Svinjetina i šljive izvrsna su kombinacija, dok se šumsko voće sjajno sljubljuje s junetinom ili pak mesom divljači.

Slatko-kisele note šumskog voća odlično se sljubljuju se s crvenim mesom, pa ne čudi što se ova kombinacija okusa često zna naći na jelovnicima fine dining restorana diljem svijeta.

Umak Hrana i piće Samo 3 sastojka: Recept za umak od luka koji savršeno paše uz roštilj

Srećom, pečeni odrezak možete ispeći i kod kuće te ga isprobati s ovim jednostavnim umakom punim okusa.

Sastojci za umak od šumskog voća:

  • 100 g borovnica
  • 75 g kupina
  • 65 ml balzamičnog octa
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg ružmarina
  • ¼ čajne žličice dijon senfa
  • papar po želji

Umak od rastopljenog sira za nachose Hrana i piće Svileno gladak: Recept za umak od rastopljenog sira koji se super slaže sa čipsom

Priprema umaka od šumskog voća:

  1. U lončić stavite borovnice, kupine, balzamični ocat, svježe nasjeckani ružmarin, dijon senf i papar.
  2. Kuhajte sve zajedno uz povremeno miješanje oko 10 minuta dok se voće ne rasprsne, a umak ne zgusne.
  3. Poslužite topao umak uz odrezak od crvenog mesa. Dobar tek!

Dodatak jelima o kojem bruji cijeli svijet: Jeste li probali adobo? Adobo - 1 Adobo - 4 Adobo - 3 +2 Adobo - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju