Kada temperature u termometru porastu, u potrazi smo za brzopoteznim rješenjima za ručak i večeru. Tada su na cijeni recepti koji se mogu napraviti bez puno namirnica, muke i filozofije – po mogućnosti u jednom loncu.

Takav je upravo i ovaj recept za kremastu tjesteninu s tikvicama koja se topi u ustima, a priprema tek od nekoliko sastojaka.

Pohane tikvice s parmezanom Hrana i piće Pohane tikvice s parmezanom: Savršen ljetni recept koji morate isprobati

Sastojci:
700 ml povrtnog temeljca
300 g tjestenine po želji
120 g kremastog sira
2 tikvice
1-2 češnja češnjaka
šaka svježih listića bosiljka
sol i papar po želji

Juha Hrana i piće Recept za brzinsku juhu od tikvica koja hladi bolje od klima-uređaja

Priprema:
1. Zagrijte povrtni temeljac pa u njega dodajte sušenu tjesteninu, sitno narezan češnjak i pola količine listića bosiljka.

2. Kuhajte uz redovito miješanje oko 10 do 15 minuta dok tjestenina ne postane mekana.

3. Pred kraj kuhanja dodajte tikvice narezane na kockice ili trakice i sirni namaz. Sve dobro promiješajte i kuhajte nekoliko minuta.

4. Posolite i popaprite po želji. Poslužite s preostalim listićima svježeg bosiljka i po želji s malo naribanog parmezana. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju