Sastojci za pohane tikvice:

  • 2-3 tikvice
  • 200 g krušnih mrvica
  • 150 g parmezana
  • 65 g svježeg bosiljka
  • 1 žlica češnjaka u prahu
  • ½ čajne žličice soli
  • ½ čajne žličice papra
  • 1 čajna žličica kajenskog papra
  • 2 jaja

Priprema pohanih tikvica:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
  2. Operite tikvice i narežite ih na tanke kriške s korom.
  3. U jednoj zdjeli istucite jaja, a u drugoj pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan, sol i papar, češnjak u prahu, nasjeckani svježi bosiljak i kajenski papar.
  4. Kriške tikvica umočite prvo u jaje, a potom u krušne mrvice. Tako panirano povrće stavite na lim za pečenje.
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15 do 20 minuta, dok tikvice ne dobiju lijepu zlatnožutu boju. Poslužite uz omiljeni umak. Dobar tek!
U trendu Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom Tuzla - 2 Panonika Slana jezera: Omiljeno "morsko" kupalište u koje Slavonci dolaze zbog niskih cijena i dobre zabave