S vremenom su napravljene i različite varijacije na temu tiramisua, a u ljetno vrijeme najpopularnije su one osvježavajuće kombinacije sa šumskim voćem.

Želite li si dodatno olakšati posao, napraviti tiramisu u čaši te tako zajamčite da se slastica neće raspasti prilikom konzumacije.

Ovaj recept možete složiti s bilo kojom vrstom šumskog voća. Mi smo se odlučili za kiselkaste maline koje igraju sjajan kontrast slatkoj kremi.

Tiramisu cheesecake Hrana i piće Recept za tiramisu cheesecake koji se ne peče

Sastojci za dvije veće čaše:
150 g malina
140 ml vrhnja za šlag
120 g šećera
85 ml vode
50 ml sira mascarpone
4-6 piškota
1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

1. Na štednjaku zagrijte vodu s 35 grama šećera. Kuhajte na laganoj temperaturi dok se šećer ne otopi do kraja.

2. Uklonite šećerni sirup sa štednjaka pa u njega ubacite polovicu svježih malina.

Slika nije dostupna Hrana i piće Limoncello tiramisu: Recept za još jednostavniju verziju finog talijanskog deserta

3. Mikserom istucite vrhnje za šlag zajedno s preostalim šećerom i ekstraktom vanilije.

4. U šlag dodajte mascarpone i sve lagano promiješajte.

5. Ocijedite maline od šećernog sirupa.

6. U aromatizirani šećerni sirup kratko namočite komadiće piškota.

7. Tako pripremljene piškote prebacite na dno čaše.

8. Ukrasite piškote s kremom na bazi mascarponea.

9. Preko kreme stavite omekšale maline. Raspodijelite omekšale maline na dvije čaše.

10. Preko malina ponovo stavite kremu. Ukrasite s preostalim svježim malinama. Po želji sve zajedno možete posipati s malo šećera u prahu. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju