Tiramisu je obožavani talijanski desert koji sljubljuje kavom namočene piškote s bogatom kremom na bazi šlaga i mascarponea.
U ljetno vrijeme izbacite sirova jaja iz recepta, a okuse slasnog tiramisua osvježite sočnim voćem poput borovnica.
Za pripremu tiramisua s borovnicama ne treba vam mnogo slastičarskog znanja ni iskustva u kuhinji.
Dodatno si olakšajte i desert napravite u vrlo kratkom roku – u čaši.
Sastojci za tiramisu s borovnicama:
- 250 g svježih borovnica
- 150 g vrhnja za šlag
- 150 g mascarponea
- 30 g šećera u prahu
- 4-6 piškota
- crna kava za umakanje piškota
- zaslađeni kakao u prahu
Priprema tiramisua s borovnicama:
- Odlomite piškote na manje komade i kratko ih namočite u hladnoj kavi. Prebacite piškote na dno staklene čaše u kojima ćete posluživati desert.
- Preko namočenih piškota dodajte nešto svježih i opranih borovnica.
- Mikserom istucite vrhnje u šlag zajedno sa šećerom u prahu. U smjesu ručno umiješajte i mascarpone. Dio smjese prebacite preko borovnica u čaši.
- Ponavljajte postupak i slažite namočene kekse, voće i kremu dok ne potrošite sve sastojke.
- Na kraju pospite desert zaslađenim kakaom u prahu.
- Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!
Savjet plus:
Poslužite se možete i smrznutim borovnicama. Samo se sjetite izvaditi ih iz leda nekoliko sati prije ili večer prije pripreme deserta.
Isprobajte kremu na bazi mascarponea prilikom izrade. Ako niste zadovoljni slatkoćom, dodajte još šećera u prahu po želji.