Donosimo vam recept za lažnu verziju pohanih svinjskih kotleta – koje se termički obrađuju u pećnici, a pripremaju tek od četiri sastojka: mesa, senfa, krušnih mrvica i nešto papra.

Sastojci:

4 svinjska kotleta bez kosti
50 g krušnih mrvica
2-3 žlice senfa Dijon
prstohvat papra

Kotlet Hrana i piće 5 trikova za pečenje savršeno sočnog svinjskog kotleta

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.

2. Pripremite kotlete bez kosti – trebali bi biti na sobnoj temperaturi, debljine oko 2 centimetra te svaki težiti otprilike 200 grama. Ako imate veće i deblje komade povećajte vrijeme pečenja.

3. Namažite senf na obje strane svinjskog kotleta u tankom sloju i položite na namašćeni lim za pečenje.

4. Krušne mrvice pomiješajte s nešto papra pa ih utisnite na kotlete da ih prekrijete cijelim gornjim dijelom i sa strane mesa.

Slika nije dostupna Hrana i piće Kako savršeno ispeći svinjski kotlet bez kosti?

5. Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu oko 20 do 25 minuta dok se termički ne obrade do kraja, a mrvice ne postanu hrskave i ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Ako želite biti sigurni da je kotlet pečen gurnite u njega termometar – trebao bi pokazivati 71 stupanj za srednje pečeno do 77 stupnjeva Celzija za dobro pečeno meso.

6. Pustite da kotleti odstoje barem pet minuta prije zarezivanja i posluživanja. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju