Želite li složiti brzo i ukusno predjelo za blagdane, ovo je idealan recept. Slana rolada od lisnatog tijesta punjena sirom, dimljenim lososom i koprom ne zahtijeva veliki trud, vrijeme ni kulinarsko znanje.

Ako se poslužite gotovim lisnatim tijestom za pripremu jela, potrebno je tek oko sat vremena da ga stavite na stol. Pritom treba znati da je pola toga vremena rezervirano je za hlađenje rolade u hladnjaku.

Sastojci:
1 paket lisnatog tijesta
225 g sirnog namaza sa začinskim biljem
200 g dimljenog lososa
malo nasjeckanog kopra

Slika nije dostupna Hrana i piće Zamotajte novi ovi: Najbrži recept za hrenovke u lisnatom tijestu

Priprema:
1. Na pobrašnjenoj površini razvucite lisnato tijesto u pravokutnik.

2. Premažite sirni namaz preko većine površine razvučenog tijesta. Ostavite oko dva centimetra po rubovima bez namaza da vam bude lakše složiti roladu.

3. Preko sirnog namaza stavite komadiće natrganog dimljenog lososa te nasjeckani svježi kopar.

4. Zarolajte tijesto u čvrstu roladu i zamotajte u plastičnu foliju.

5. Stavite roladu u hladnjak na 15 do 30 minuta da se stisne.

6. Odmotajte plastičnu foliju, odrežite kriške debljine oko jednog centimetra te ih stavite na namašćeni lim za pečenje.

Špek-rolice Hrana i piće Ne može jednostavnije: Recept za prefine špek-rolice od lisnatog tijesta

7. Slanu roladu stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta, odnosno dok se lisnato tijesto ne napuhne i dobije lijepu zlatnosmeđu boju.


8. Poslužite toplo. Dobar tek!

Savjet plus:
U receptu možete koristiti i običan sirni namaz, koji ćete oplemeniti vlastitim začinima po želji.

Cijeli proces možete započeti i pirjanjem sitno nasjeckanog luka na maslacu, pomiješati ga sa češnjakom i svježim listićima špinata pa smjesu pomiješati sa sirnim namazom prije stavljanja na lisnato tijesto.

U roladu možete dodati i komadiće topivog sira, koji će joj ponuditi dodatnu dubinu okusa, a prije pečenja je možete posipati i sezamovim sjemenkama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju