Hrenovke u lisnatom tijestu za mnoge su omiljen zalogajčić iz pekarnice za doručak ili međuobrok.

Ako u trgovini kupite gotovo lisnato tijesto, ovo jelo možete s lakoćom napraviti i kod kuće. Štoviše, tada će vam za pripremu biti potrebno svega tri namirnice.

Da bi hrenovke u lisnatom tijestu bile još ukusnije možete ih prije termičke obrade premazati s malo biljnog ulja. No ovaj korak nije neophodan.

Slika nije dostupna Hrana i piće Ne može jednostavnije: Recept za špek-rolice od lisnatog tijesta

Sastojci:

1 paket lisnatog tijesta
4 hrenovki
4 kriški sira

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

2. Razvucite odmrznuto lisnato tijesto u pravokutnik, pa ga podijelite na četiri jednakih dijelova.

3. Na svaki komad tijesta dodajte krišku sira, a preko njega položite hrenovku te sve zajedno zarolajte.

Lisnato tijesto punjeno sirom i džemom Hrana i piće Najlakši recept za doručak od lisnatog tijesta zbog kojeg ćete zaboraviti i na pekaru

4. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.

5. Svaku zarolanu hrenovku odrežite na tri do četiri jednakih dijelova pa položite na lim za pečenje bez da se komadi dodiruju.

6. Pecite hrenovke u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta dok se tijesto ne ispeče do kraja te dobije zlatno-smeđu boju.

7. Poslužite hrenovke tople s umakom po želji. Dobar tek!

Savjet plus:

Za ovaj recept možete upotrijebit i mini hrenovke. Pripazite samo da onda lisnato tijesto, ali i sir prilagodite veličini hrenovki.

Jeste li i vi među njima? Doručak koji jede većina Hrvata Jaja Doručak - 1 Jaja +1 Jaja na kajganu sa špinatom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju