Šećerni keksi (eng. Sugar cookies) obično se pripremaju od brašna, šećera, jaja, praška za pecivo i ekstrakta vanilije, a koriste se kao baza za ukrašavanje uoči raznih blagdana.

S različitim kalupima za kekse – od božićnih zvjezdica i jelki do uskrsnih zečeva – te uz dodatak različitih glazura mogu se prilagoditi svakom blagdanu ili prazniku.

Ovaj jednostavan recept za kekse može se još dodatno pojednostaviti, te napraviti od svega tri sastojka koje svatko ima u smočnici i hladnjaku. Najbolje od svega? Gotovi su za 20-tak minuta.

Sastojci:

  • 140 grama omekšalog maslaca
  • 120 grama brašna
  • 65 grama šećera

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva.
  2. Koristeći mikser istucite maslac i šećer dok ne dobijete jednoliku smjesu.
  3. Umiješajte brašno.
  4. Od dobivene smjese napravite kuglice promjera oko 2,5 centimetara. Postavite ih na papir za pečenje te odvojite jednu od druge.
  5. Stavite peći u pećnicu 15 do 17 minuta dok ne dobiju laganu zlatnu boju na rubovima. Dobar tek!

Začinjeni i neodoljivi: Recept za tradicionalne belgijske kolačiće Specoolas koji imaju okus blagdana Specoolas keksi - 11 Specoolas keksi - 9 Specoolas keksi - 7 +8 Specoolas keksi - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju