Ova jednostavna pita od maslaca od kikirikija ne peče se, gotova je za samo 20 minuta - ne računamo li hlađenje, i silno je ukusna. Kombinacija sladoleda i pite, a k tome s okusom maslaca od kikirikija zvuči kao savršen ljetni desert.
Ako želite, dodajte joj preljev od karamela ili čokolade, kikiriki ili komadiće čokolade - po vlastitom ukusu. Sigurni smo da nećete pogriješiti.
Pita s maslacem od kikirikija koja se ne peče - sastojci:
Za koru
- 200–250 g mljevenih keksa (npr. Petit beurre ili Digestive)
- 100 g otopljenog maslaca ili margarina
- 2–3 žlice mlijeka, po potrebi
Za kremu
- 225 g krem sira
- 180 g šećera u prahu
- 250 g maslaca od kikirikija
- 240 ml mlijeka
- 450 g smrznutog šlaga
Za ukras
- kikiriki, preljev od karamela ili od čokolade, komadići čokolade, po želji
Pita s maslacem od kikirikija koja se ne peče - priprema:
- U većoj zdjeli pomiješajte mljevene kekse i otopljeni maslac. Ako treba, dodajte 2-3 žlice mlijeka da se masa poveže.
- Utisnite smjesu u kalup za pitu ili okrugli lim za pečenje.
- Ohladite u hladnjaku barem pola sata prije dodavanja nadjeva.
- Dok se kora hladi, u velikoj zdjeli pomiješajte krem sir i šećer u prahu. Miksajte električnim mikserom dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
- Dodajte maslac od kikirikija i mlijeko pa dalje miksajte dok ne postane glatko.
- Umiješajte šlag i miksajte dok se sve ne sjedini.
- Žlicom ravnomjerno rasporedite kremu na koru od keksa i maslaca.
- Prekrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na barem 2 sata ili preko noći.
5 događaja na jadranskoj obali na koja biste trebali baciti oko ako se odmarate u blizini