Šalša s tikvicama i patlidžanima jednostavno je jelo koje ćete pripremiti od nule za malo više od pola sata. Savršeno prožeti okusi omiljenog sezonskog povrća nisu samo divno ukusni, nego i zdravi.

U trendu Mljet Odisejev otok Hrvatska Malta: Otok zmija, skrivenih uvala i ukradenoga blaga Blitva s krumpirom Najpopularniji ljetni prilog 3 osnovne pogreške zbog kojih nam blitva s krumpirom ne ispada dobro Kviz općeg znanja - 13 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji čitaju (i pamte) dalje od naslova

Šalšu s tikvicama i patlidžanima možete poslužiti s rižom ili tjesteninom, jajejem ili kao umak uz meso. Napravite li veću količinu, možete je zamrznuti i tako imati najzdraviji podsjetnik na dugo toplo ljeto - kadgod poželite.

Šalša s tikvicama i patlidžanima - sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 žutog luka, sitno nasjeckanog
  • 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 patlidžan, nasjeckan na kockice
  • 1 tikvica, nasjeckana na kockice
  • 725 g pelata s tekućinom, grubo narezanih
  • 120 ml povrtnog temeljca
  • 1 čajna žličica mješavine talijanskih začina
  • 1/2 čajne žličice soli, ili više, po ukusu
  • 1/4 čajne žličice crnog papra
  • prstohvat pahuljica crvene paprike, po želji

Šalša s tikvicama i patlidžanima - priprema:

  1. Nasjeckajte luk, češnjak, tikvicu i patlidžan, a pelate tek grubo razrežite na komade.
  2. Zagrijte veliku duboku tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte maslinovo ulje pa na njega bacite luk i češnjak i pržite 30 sekundi.
  3. Umiješajte patlidžan i tikvice. Pržite 5 minuta, povremeno miješajući.
  4. Smanjite vatru i umiješajte rajčice i njihov sok, povrtni temeljac i začine.
  5. Ostavite šalšu da se kuha 25 minuta ili dok povrće ne omekša.

Nova besplatna atrakcija u Hvaru: Otvorena Spartan staza za vježbanje Spartan staza Hvar - 5 Spartan staza Hvar - 3 Spartan staza Hvar - 2 +1 Spartan staza Hvar - 1