Svježi krastavci poslužuju se kao osvježavajući i hrskavi element uz razna jela, a posebno ona dobro začinjena. Sjajno se slažu s umacima na bazi jogurta, a predstavljat će i odličnu namirnicu za salatu koju možete poslužiti s tek malo soli i papra.
No ako želite unaprijediti okus svježih krastavaca – marinirajte ih s ekstraktom limuna. Riječ je o sastojku koji se češće koristi u pripremi kolača i torti. No, ima snažan limunast okus koji će se sjajno sljubiti s krastavcima.
Imajte na umu da ekstrakt limuna možete zamijeniti sa svježe iscijeđenim sokom ovog citrusnog voća, ali da nećete dobiti niti približno iste rezultate. Uspješnost salate i njegov sjajan osvježavajući okus počiva upravo na korištenju ekstrakta limuna.
Sastojci za salatu od krastavaca:
- 3 velika krastavca
 - 150 ml octa
 - 6 žlica bijelog šećera
 - 1 čajna žličica ekstrakt limuna
 - sol i papar po želji
 
Priprema salate od krastavaca:
- Krastavce dobro operite i narežite na manje komade. Ako želite možete i oguliti koru krastavca prije nego što ga narežete na manje komade.
 - U posebnoj zdjeli pomiješajte ocat, šećer, ekstrakt limuna, sol i papar.
 - Tekućinu prelijte preko krastavaca. Poklopite i stavite u hladnjak da se okusi sljube barem na dva sata, a idealno bi bilo preko noći.
 - Salatu poslužite ohlađenu s jelom po želji. Dobar tek!
 - 
 
    
        Kada dodajete luk? Pet savjeta za savršeni gulaš koji ćete rado reprizirati
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                     +0
 
                    
 
                     

              
              
              
                
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            