Svježi krastavci poslužuju se kao osvježavajući i hrskavi element uz razna jela, a posebno ona dobro začinjena. Sjajno se slažu s umacima na bazi jogurta, a predstavljat će i odličnu namirnicu za salatu koju možete poslužiti s tek malo soli i papra.

No ako želite unaprijediti okus svježih krastavaca – marinirajte ih s ekstraktom limuna. Riječ je o sastojku koji se češće koristi u pripremi kolača i torti. No, ima snažan limunast okus koji će se sjajno sljubiti s krastavcima.

Poljska salata Hrana i piće Bolja od francuske? Recept za slasnu poljsku salatu

Imajte na umu da ekstrakt limuna možete zamijeniti sa svježe iscijeđenim sokom ovog citrusnog voća, ali da nećete dobiti niti približno iste rezultate. Uspješnost salate i njegov sjajan osvježavajući okus počiva upravo na korištenju ekstrakta limuna.

Sastojci za salatu od krastavaca:

  • 3 velika krastavca
  • 150 ml octa
  • 6 žlica bijelog šećera
  • 1 čajna žličica ekstrakt limuna
  • sol i papar po želji

Slika nije dostupna Hrana i piće Uz prženu piletinu, burger i pečeno meso: Recept za salatu koju obožavaju i najveći hejteri povrća

Priprema salate od krastavaca:

  1. Krastavce dobro operite i narežite na manje komade. Ako želite možete i oguliti koru krastavca prije nego što ga narežete na manje komade.
  2. U posebnoj zdjeli pomiješajte ocat, šećer, ekstrakt limuna, sol i papar.
  3. Tekućinu prelijte preko krastavaca. Poklopite i stavite u hladnjak da se okusi sljube barem na dva sata, a idealno bi bilo preko noći.
  4. Salatu poslužite ohlađenu s jelom po želji. Dobar tek!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju