Punjene duguljaste paprike s grilla fantastičan su snack uz pivo, a ovisno o tome voli li društvo ljuto, odabrati možete jalapeno paprike ili blaže, crvene ili zelene roge.
Duguljaste paprike su najpraktičnije za pečenje, a odlučite li se za debeljuškaste babure možete se poslužiti folijom kako bi mirno stajale na rešetci. Jednostavno odrežite komad folije i savinite ga oko paprike kao da radite posudicu ili gnijezdo u koju će paprika stabilno sjesti. Nakon pečenja lako ih možete izvaditi hvataljkama.
Ne možete li naći jalapeno paprike za roštilj, ljutinu možete dobiti i tako da ploške ukiseljenih ljutih paprika dodate u smjesu. Parmezan ili kakav zreliji tvrdi sir će se izvrsno slagati s pikantnim paprikama, a kremoznost možete dobiti uz dodatak fete ili krem-sira. Kad je riječ o luku, odabrati možete i nešto blaži srebrenac ili se poslužiti ljutikom ili mladim lukom. Uz paprike na roštilju možete ispeći i kobasice koje će se izvrsno slagati.
Sastojci za punjene paprike s roštilja:
- 8-10 paprika
- 8-10 debljih kriški slanine
- 1 glavica luka
- 250 g sira (parmezan ili zreli cheddar)
- 150 g fete
Priprema punjenih paprika s roštilja:
- Odrežite plošku svakoj paprici po duljini pa sastružite sjemenke iz unutrašnjosti. Koristite li jalapeno paprike sastružite bijeli, (ljuti) unutrašnji dio – volite li ljuto, možete taj dio nasjeckati i dodati na kraju u posudu s ostalim sastojcima za nadjev.
- To možete napraviti drškom žličice. Odrezane ploške sitno nasjeckajte i stavite u posudu sa sitno nasjeckanim lukom i naribanim sirom. Napunite paprike i omotajte ih slaninom pa stavite na zagrijani roštilj, poklopite i pecite 15, 20 minuta.
Stvari na koje se turisti najviše žale u Lijepoj Našoj: "Da sam znao, ne bih došao u Hrvatsku" +2