Začinjene kriške krumpira opasno su dobra grickalica, bilo poslužena uz neki umak ili kao dodatak mesu, ribi ili povrću. Hrskavost duguju krušnim mrvicama, a slast začinima koje, ako želite, možete i prilagoditi vlastitom ukusu.

Kako bi se ravnomjerno ispekli, narežite ih na kriške podjednake veličine. Poslužiti ih možete uz umak od jogurta i svježeg začinskog bilja ili umak od rajčice i omiljeno pivo.

Recept za začinjeni krumpir:

1 kg brašnastih krumpira
2 žlice suncokretova ulja
2 žlice krušnih mrvica
1 žličica slatke mljevene paprike
1 žličica sušene majčine dušice
1 prstohvat kajenskog papra
1 prstohvat čilija

Priprema:

1. Očistite krumpire, posušite ih upijajućim papirom i potom uzdužno narežite na osmine. Stavite ih u posudu pa nauljite i promiješajte.

2. U plastičnoj vrećici izmiješajte krušne mrvice i začine, ubacite kriške krumpira pa protresite da se ravnomjerno oblože.

3. Obložite lim papirom za pečenje, složite na njega krumpir pa pecite 35-40 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva dok ne postanu zlatnosmeđi i hrskavi.