Začinjene kriške krumpira opasno su dobra grickalica, bilo poslužena uz neki umak ili kao dodatak mesu, ribi ili povrću. Hrskavost duguju krušnim mrvicama, a slast začinima koje, ako želite, možete i prilagoditi vlastitom ukusu.

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Kako bi se ravnomjerno ispekli, narežite ih na kriške podjednake veličine. Poslužiti ih možete uz umak od jogurta i svježeg začinskog bilja ili umak od rajčice i omiljeno pivo.

Recept za začinjeni krumpir:

  • 1 kg brašnastih krumpira
  • 2 žlice suncokretova ulja
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • 1 žličica sušene majčine dušice
  • 1 prstohvat kajenskog papra
  • 1 prstohvat čilija

Priprema začinjenog krumpira:

  1. Očistite krumpire, posušite ih upijajućim papirom i potom uzdužno narežite na osmine. Stavite ih u posudu pa nauljite i promiješajte.
  2. U plastičnoj vrećici izmiješajte krušne mrvice i začine, ubacite kriške krumpira pa protresite da se ravnomjerno oblože.
  3. Obložite lim papirom za pečenje, složite na njega krumpir pa pecite 35-40 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva dok ne postanu zlatnosmeđi i hrskavi.