Začinjene kriške krumpira opasno su dobra grickalica, bilo poslužena uz neki umak ili kao dodatak mesu, ribi ili povrću. Hrskavost duguju krušnim mrvicama, a slast začinima koje, ako želite, možete i prilagoditi vlastitom ukusu.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Kako bi se ravnomjerno ispekli, narežite ih na kriške podjednake veličine. Poslužiti ih možete uz umak od jogurta i svježeg začinskog bilja ili umak od rajčice i omiljeno pivo.

Recept za začinjeni krumpir:

  • 1 kg brašnastih krumpira
  • 2 žlice suncokretova ulja
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • 1 žličica sušene majčine dušice
  • 1 prstohvat kajenskog papra
  • 1 prstohvat čilija

Priprema začinjenog krumpira:

  1. Očistite krumpire, posušite ih upijajućim papirom i potom uzdužno narežite na osmine. Stavite ih u posudu pa nauljite i promiješajte.
  2. U plastičnoj vrećici izmiješajte krušne mrvice i začine, ubacite kriške krumpira pa protresite da se ravnomjerno oblože.
  3. Obložite lim papirom za pečenje, složite na njega krumpir pa pecite 35-40 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva dok ne postanu zlatnosmeđi i hrskavi.