Hrskavi popečci ili samo vege burger u drugačijoj verziji. Uglavnom, odlična ideja za slasne zalogaje u kojima glavnu ulogu igra brokula.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Ovaj proljetni recept odličan je izbor i zbog toga što se popečci ne prže u ulju, već se peku u pećnici. Dodajte omiljeni prilog ili sve složite u burger sa sastojcima koje obožavate i vjerujemo kako će se ovo jelo često u budućnosti naći na vašem jelovniku.

Sastojci za popečke od brokule:

  • 200 g brokule
  • 120 g naribanog polutvrdog sira (npr. cheddar)
  • 50 g panko krušnih mrvica
  • 3 mlada luka
  • 2 jaja
  • 2 češnja češnjaka
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje

Priprema popečaka od brokule:

  1. Skuhajte brokulu na pari pa je zdrobite vilicom i pomiješajte s izmućenim jajima, mrvicama, naribanim sirom, sitno nasjeckanim češnjakom i mladim lukom.
  2. Smjesu posolite i popaprite po želji. Od dobivene smjese napravite kuglice otprilike iste veličine te ih spljoštite u popečke.
  3. Stavite ih na lim za pečenje te ih lagano premažite uljem.
  4. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju i hrskavu koricu. Dobar tek!

Da ti se zavrti u glavi: 10 neobičnih činjenica o najpopularnijem voću na svijetu u koje je teško povjerovati +0 Banana