Hrskavi popečci ili samo vege burger u drugačijoj verziji. Uglavnom, odlična ideja za slasne zalogaje u kojima glavnu ulogu igra brokula.
Ovaj proljetni recept odličan je izbor i zbog toga što se popečci ne prže u ulju, već se peku u pećnici. Dodajte omiljeni prilog ili sve složite u burger sa sastojcima koje obožavate i vjerujemo kako će se ovo jelo često u budućnosti naći na vašem jelovniku.
Sastojci za popečke od brokule:
- 200 g brokule
- 120 g naribanog polutvrdog sira (npr. cheddar)
- 50 g panko krušnih mrvica
- 3 mlada luka
- 2 jaja
- 2 češnja češnjaka
- sol i papar po želji
- biljno ulje
Priprema popečaka od brokule:
- Skuhajte brokulu na pari pa je zdrobite vilicom i pomiješajte s izmućenim jajima, mrvicama, naribanim sirom, sitno nasjeckanim češnjakom i mladim lukom.
- Smjesu posolite i popaprite po želji. Od dobivene smjese napravite kuglice otprilike iste veličine te ih spljoštite u popečke.
- Stavite ih na lim za pečenje te ih lagano premažite uljem.
- Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju i hrskavu koricu. Dobar tek!
Da ti se zavrti u glavi: 10 neobičnih činjenica o najpopularnijem voću na svijetu u koje je teško povjerovati +0