Svinjski kotleti sjajan su izbor za ručak ili večeru, a najbolje se slažu s prilogom na bazi krumpira. Jeste li znali da ih možete i ispohati? Umjesto prženja u velikoj količini ulje, pohance možete napraviti u pećnici.

Ako im želite podariti dodatnu dubinu okusa, umjesto u klasično jaje, brašno i mrvice možete ih uvaljati u mirisnu i aromatičnu verziju sastojaka s prizvukom dalekih Havaja.

Kotlet Hrana i piće 5 trikova za pečenje savršeno sočnog svinjskog kotleta

Sastojci za pohane svinjske kotlete iz pećnice:
4 svinjska kotleta
40 grama krušnih mrvica
2 žlice soka od ananasa
1 bjelanjak
1 žlica umaka od soje
½ čajne žličice češnjaka u prahu
½ čajne žličice dimljene paprike u prahu
¼ čajne žličice đumbira u prahu
biljno ulje za premazivanje

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.

2. U plitkoj zdjelici odvojite bjelanjak od žumanjka. Žumanjak spremite za neki drugi recept.

Slika nije dostupna Hrana i piće Kako savršeno ispeći svinjski kotlet bez kosti?

3. Bjelanjak izmiješajte s umakom od soje, sokom od ananasa, češnjakom i đumbirom u prahu.

4. Na čistom tanjuru pomiješajte mrvice s dimljenom paprikom u prahu.

5. Umočite kotlet u mješavinu na bazi bjelanjka, a potom u mrvice s obje strane.

6. Tako pripremljene kotlete stavite na lim za pečenje koje ste prethodno namazali s biljnim uljem.

7. Stavite peći u pećnicu dok obje strane ne budu zlatno-smeđe, hrskave i termički obrađene do kraja. Za to će vam biti potrebno oko 20 do 30 minuta, ovisno o tome koliko vam je debeo kotlet.

8. Ne zaboravite na pola pečenja okrenuti kotlet na drugu stranu da bise jednako termički obradili.

9. Poslužite s prilogom po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju