Jeste li ikada probali ispohati raviole? Riječ je o vrlo ukusnom i hrskavom predjelu koje možete pripremiti u vrlo kratkom roku ako se poslužite kupljenim raviolima.

Kupljene raviole panirajte s jajetom, brašnom i krušnim mrvicama te ispržite u ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Poslužite ih s naribanim parmezanom, svježim peršinom i umakom po želji – po mogućnosti na bazi rajčice.

Imajte na umu da su pohani ravioli najfiniji kada su svježe pečeni. Ostane li vam višak raviola, stavite ih u hladnjak i podgrijte prije sljedeće konzumacije.

Španjolski pohani kruh torrijas poslužuje se sa šećerom ili medom Hrana i piće "Ola muchaco!" Recept za španjolsku verziju pohanog kruha

Hrskave i sočne pohane raviole možete pripremiti i u fritezi na vrući zrak. U tom slučaju možete preskočiti ulje ili iskoristiti tek malu količinu za termičku obradu.

Sastojci za pohane raviole punjene sirom:

  • 300 g kupljenih raviola punjenih sirom
  • 150 g panko krušnih mrvica
  • 2 velika jaja
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice punomasnog mlijeka
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • 1 žlica mediteranske mješavine začina
  • biljno ulje za prženje
  • svježi peršin za ukrašavanje
  • sol po želji

Pohani tost sa sirom i šunkom Hrana i piće Hrskav izvana, sočan i mekan iznutra: Recept za pohani tost sa sirom i šunkom

Priprema pohanih raviola sa sirom:

  1. Izvadite raviole iz pakiranja i ostavite ih 20-ak minuta vani da dosegnu sobnu temperaturu.
  2. Istucite jaja i pomiješajte ih s mlijekom. U drugu posudicu stavite brašno, a u treću panko krušne mrvice koje ste pomiješali s malo soli i mediteranskom mješavinom začina.
  3. Panirajte raviole na sljedeći način: umočite ih prvo u brašno, potom u jaja s mlijekom pa u krušne mrvice.
  4. Ovako pripremljene raviole ispržite u dubokom ulju zagrijanom na 170 Celzijevih stupnjeva dok ne postanu hrskavi i dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Za to će vam biti potrebno otprilike dvije minute.
  5. Prebacite raviole na papir za upijanje masnoće, pa ih poslužite s nasjeckanim peršinom, naribanim parmezanom i umakom po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju