Jeste li ikada probali ispohati raviole? Riječ je o vrlo ukusnom i hrskavom predjelu koje možete pripremiti u vrlo kratkom roku ako se poslužite kupljenim raviolima.
Kupljene raviole panirajte s jajetom, brašnom i krušnim mrvicama te ispržite u ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Poslužite ih s naribanim parmezanom, svježim peršinom i umakom po želji – po mogućnosti na bazi rajčice.
Imajte na umu da su pohani ravioli najfiniji kada su svježe pečeni. Ostane li vam višak raviola, stavite ih u hladnjak i podgrijte prije sljedeće konzumacije.
Hrskave i sočne pohane raviole možete pripremiti i u fritezi na vrući zrak. U tom slučaju možete preskočiti ulje ili iskoristiti tek malu količinu za termičku obradu.
Sastojci za pohane raviole punjene sirom:
- 300 g kupljenih raviola punjenih sirom
- 150 g panko krušnih mrvica
- 2 velika jaja
- 2 žlice brašna
- 2 žlice punomasnog mlijeka
- 2 žlice naribanog parmezana
- 1 žlica mediteranske mješavine začina
- biljno ulje za prženje
- svježi peršin za ukrašavanje
- sol po želji
Priprema pohanih raviola sa sirom:
- Izvadite raviole iz pakiranja i ostavite ih 20-ak minuta vani da dosegnu sobnu temperaturu.
- Istucite jaja i pomiješajte ih s mlijekom. U drugu posudicu stavite brašno, a u treću panko krušne mrvice koje ste pomiješali s malo soli i mediteranskom mješavinom začina.
- Panirajte raviole na sljedeći način: umočite ih prvo u brašno, potom u jaja s mlijekom pa u krušne mrvice.
- Ovako pripremljene raviole ispržite u dubokom ulju zagrijanom na 170 Celzijevih stupnjeva dok ne postanu hrskavi i dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Za to će vam biti potrebno otprilike dvije minute.
- Prebacite raviole na papir za upijanje masnoće, pa ih poslužite s nasjeckanim peršinom, naribanim parmezanom i umakom po želji. Dobar tek!