Perzijska piletina kakva se jede u Iranu aromatični je specijalitet koji slast duguje finoj marinadi. Meso marinirano u mješavini začina oblaže se laganom smjesom za pohanje kako bi se nakon pečenja dobila meka korica, a unutrašnjost ostala sočna.

Sastojci za prženu piletinu: 

¼ šalice grubo nasjeckanog svježeg lišća korijandera
1 do 2 žlice svježeg soka limete
1 mala ljuta papričica
4 češnja češnjaka
1 žličica kumina
2 žličice kurkume
½ žličice kajenskog papra
1 cm đumbira
1 žličica soli
4 komada piletine prema želji
2 velika jaja
1 šalica brašna (ili više ako je potrebno)
Ulje za prženje

Priprema:

1. Izmiksajte korijander, sok limete, očišćenu ljutu papričicu, češnjak, kumin, kurkumu, kajenski papar, đumbir i sol u gustu pastu, dodajući žličicu ili dvije vode da se smjesa lakše izmiksa.

2. Istucite jaja dok se ne pomiješaju i ne postanu pahuljasta. Brašno stavite u drugi tanjur. Meso najprije stavite u brašno, otresite višak pa umočite u jaja.

3. Pržite piletinu u puno ulja dok ne postane zlatno smeđa i potom je ostavite na kuhinjskom papiru da se upije višak ulja. Poslužite sa salatom i umakom prema želji.

10 proteinskih bombi: Hrana koja ima više bjelančevina od jaja Piletina Sendvič od piletine i povrća u tortilji Pita +7 Grah - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju