Pečeno pile "alla diavola" klasik je talijanske kuhinje koji će se svidjeti pogotovo onima koji vole ljuto. Jednostavna emulzija od ulja i mediteranskih biljaka zapaprena ljutim papričicama, jednostavno će od običnog pečenog pileta napraviti senzaciju.
Možete koristiti "ljutilo" po vlastitom izboru, ali svakako je preporuka da koristite ono što ste već kušali da ne biste umjesto finog ručka dobili potpuno nejestivo pile. Za pripremu će vam trebati tek desetak minuta i svega nekoliko običnih sastojaka. Dobar tek!
Sastojci za pečeno pile alla diavola:
- 1 cijelo pile (1,5 kg)
- 800 g krumpira, oguljenog i narezanog na četvrtine
- 3 češnja češnjaka
- 2 čajne žličice ljute paprike
- 10-15 listića kadulje
- 2-3 grančice ružmarina
- 30 ml maslinovog ulja
- soli, po ukusu
- papar, po ukusu
Priprema pečenog pileta alla diavola:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- U sjeckalici usitnite češnjak, kadulju i ružmarin, sol, papar, ljutu papriku i maslinovo ulje da dobijete glatku smjesu.
- Čitavo pile dobro natrljajte smjesom ulja i začina i položite ga na prsa u lim za pečenje obložen papirom.
- U zdjeli narezani krumpir začinite s malo maslinova ulja, soli i mljevene ljute paprike. Dobro promiješajte i prebacite krumpir u lim s piletom.
- Pecite 50 minuta, a na pola pečenja okrenite i pile i krumpire da se ispeku u s gornje strane.
Važna lekcija iz MasterChefa: Pogreške prilikom pripreme piletine zbog kojih se možemo razboljeti +2