Indijska kuhinja temelji se na bogatstvu začina koji oplemenjuju većinu hrane u zemlji. I pav bhaji je jedno od takvih aromatičnih jela koji oduševljava svojim okusom i mirisom.

I dok se u Indiji koristi termin bhaji za prženo povrće u tijestu, pav bhaji označava gusti curry od povrća s dodatkom specifičnih začina – poput crnog kima i piskavice.

Štoviše, Pav Bhaji se smatra indijskim fast-foodom. Radi se u velikim kotlovima, a najčešće poslužuje uz mekana peciva.

Ovo jelo može napraviti i kod kuće ako unaprijed pribavite sve potrebne začine. Evo što trebate napraviti...

Slika nije dostupna Hrana i piće Poslastica indijskih svadbi: Recept za (ne)običnu šećernu bombu od samo 7 sastojaka

Sastojci:
400 g narezanih rajčica iz konzerve
300 g šampinjona
300 g shiitake gljiva
250 g kuhanog slanutka
200 ml kokosova mlijeka
50 g špinata
1 luk
3 žlice curryja u prahu
2 čajne žličice sitno naribanog češnjaka
2 čajne žličice sitno naribanog svježeg đumbira
1-2 crvene čili papričice
1 žlica biljnog ulja
1 žlica šećera
1 čajna žličica crnog kima
1 čajna žličica kumina
1 čajna žličice piskavice u prahu
sol i papar po želji
šaka svježih listića korijandera

Slika nije dostupna Hrana i piće Recept za fini "gulaš" bez komadića mesa koji sjajno zasićuje

Priprema:
1. Zagrijte ulje u većoj tavi na umjerenoj temperaturi. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte ga oko pet minuta dok ne omekša.

2. Dodajte naribani češnjak, đumbir i sitno nasjeckanu čili papričicu i pirjajte oko dvije minute.

3. Umiješajte kumin, piskavicu, crni kim i curry prah i pirjajte oko jedne minute.

4. Dodajte krupno narezane gljive i miješajte dok ih ne obložite začinskom mješavinom. Posolite i popaprite po želji.

5. Dodajte nasjeckanu rajčicu, šećer, kokosovo mlijeko i slanutak i kuhajte sve zajedno oko 10 do 12 minuta.

6. Umiješajte svježi špinat i kuhajte par minuta dok listići ne povenu.

7. Pospite svježim listićima korijandera i poslužite s pecivom. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju