Ako posjedujte dobar blender ili sjeckalicu povrća vrlo lako možete napraviti bilo koju vrstu paštete. Mi vam donosimo recept za opojnu kombinaciju crnih maslina i karameliziranog luka.
Sastojci:
50 grama nasjeckanih crnih maslina
3 luka
3 žlice balzamičnog octa
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
komadić maslaca
sol i papar po želji
Priprema:
1. Zagrijte ulje i maslac u tavi pa na tome prepirjajte luk narezan na trakice i češnjak. Posolite i popaprite po želji. Pirajte dok luk ne omekša.
2. Dodajte šećer i balzmatični ocat, sve dobro promiješajte i pirjajte na laganoj temperaturi uz povremeno miješanje dok se luk ne karamelizira. Za to će vam biti potrebno oko pola sata.
3. Kada se smjesa ohladi prebacite je u blender ili sjeckalicu povrća i pomiješajte s crnim maslinama bez koštica.
4. Pulsirajte dok ne dobijete „paštetu“.
5. Namaz od crnih maslina i karameliziranog luka poslužite s tostiranim kruhom ili s krekerima kao predjelo. Dobar tek!
Bolje od majoneze? Neodoljivo kremasti umak gotov za 60 sekundi +2