Ako posjedujte dobar blender ili sjeckalicu povrća vrlo lako možete napraviti bilo koju vrstu paštete. Mi vam donosimo recept za opojnu kombinaciju crnih maslina i karameliziranog luka.

Sastojci:

50 grama nasjeckanih crnih maslina
3 luka
3 žlice balzamičnog octa
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
komadić maslaca
sol i papar po želji

Pašteta od tune Hrana i piće Samo 3 sastojka! Pašteta od tune gotova za manje od 5 minuta

Priprema:

1. Zagrijte ulje i maslac u tavi pa na tome prepirjajte luk narezan na trakice i češnjak. Posolite i popaprite po želji. Pirajte dok luk ne omekša.

2. Dodajte šećer i balzmatični ocat,
sve dobro promiješajte i pirjajte na laganoj temperaturi uz povremeno miješanje dok se luk ne karamelizira. Za to će vam biti potrebno oko pola sata.

3. Kada se smjesa ohladi prebacite je u blender ili sjeckalicu povrća i pomiješajte s crnim maslinama bez koštica.

4. Pulsirajte dok ne dobijete „paštetu“.

5. Namaz od crnih maslina i karameliziranog luka poslužite s tostiranim kruhom ili s krekerima kao predjelo. Dobar tek!

Bolje od majoneze? Neodoljivo kremasti umak gotov za 60 sekundi Jaja na benediktinski često su na jelovnicima za brunch Hollandaise - 3 Hollandaise - 2 +2 Hollandaise - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju