Za podlogu:
200 grama keksa Oreo (bez punjenja)
50 ml otopljenog maslaca
Za nadjev:
400 grama keksa Oreo
1 litra sladoleda od vanilije
šlag i/ili čokoladni preljev za ukras po želji
Priprema:
1. Odstranite punjenje iz keksa namijenjenog za podlogu. Ne morate odstraniti baš svaki dio bijele kreme, ali pokušajte ukloniti većinu.
2. Tako pripremljene kekse usitnite u blenderu do praha te pomiješajte s rastopljenim maslacem.
3. Dobivenu smjesu utisnite u kalup od torte i stavite u hladnjak da se stisne.
4. Pustite da sladoled od vanilije lagano omekša na sobnoj temperaturi pa ga izmiksajte s komadićima Oreo keksa namijenjenih za nadjev. Par komada ostavite za ukrašavanje.
5. Dobivenu smjesu premažite preko podloge i stavite u hladnjak da se sve zajedno stisne barem na dva sata. Ukrasite vrh torte s preostalim keksima.
6. Poslužite tortu hladnu s malo šlaga i/ili čokoladnog preljeva po želji. Dobar tek!