Pistacchiosa, talijanski namaz od pistacija kremasta je senzacija koja maže na palačinke, koristi za punjenje slasnih peciva te kao dodatak kremastim mliječnim napicima, sladoledu, kesksima i drugim desertima. A jednostavno je možete namazati i na krišku kruha pa uživati u slasnom okusu. Okus kreme od pistacija ovisi o njihovoj kvaliteti. Najbolji su oni sa Sicilije, puni arome i okusa, ali poslužit će i neka druga zamjena.

Sastojci za namaz od pistacija:

  • 150 g oljuštenih neslanih pistacija
  • 190 ml punomasnog mlijeka
  • 30 g maslaca
  • 100 g bijele čokolade
  • 1 žlica šećera u prahu 

Priprema:

  1. Zagrijte vodu u loncu i kad zakuha ubacite pistacije. Kuhajte ih 4 minute pa ih ocijedite i stavite na čistu kuhinjsku krpu. Istrljajte ih krpom i ogulite.
  2. Pistacije stavite u blender pa ulijte 80 ml mlijeka i dodajte žlicu šećera u prahu. Miksajte oko 5 minuta dok se pistacije ne pretvore u glatku pastu. Morat ćete zaustaviti procesor 3-4 puta da biste sastrugali stranice. Smjesa će biti najprije mrvičasta, a zatim bi se trebala oblikovati u kuglicu.
  3. Preostalo mlijeko, maslac i bijelu čokoladu zagrijte na laganoj vatri dok se ne otopi pa je dodajte pistacijama i miksajte dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu. Ako je previše gusto, dodajte još mlijeka. Namaz spremite u staklenke i držite u hladnjaku do dva tjedna.

Tirkizna Turska: Restorani na vodi, kampiranje u šumi i paragliding u nerazvikanom Akyaku Akaya - 4 Akaya - 2 Akaya - 3 +0 Akaya - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju