Uz domaća peciva i kvalitetne hrenovke hot-dog nije junk food, a prelijte li ga savršenim, lagano ljepljivim, gustim i mirisnim ljutkastim umakom, izlazi iz kategorije brze hrane. Bez obzira na to što se umak od mljevenog mesa kuha satima, baš kao i pravi talijanski bolognese, nema puno posla oko pripreme.

Potrebno je tu i tamo "dadiljati" nad umakom i promiješati ga te doliti vode prema potrebi. Imate li uređaj za sporo kuhanje, ovo je idealan recept da ga iskoristite. U tom slučaju umak možete kuhati čak i do osam sati.

Okus je božanstven, a jedini nedostatak tog umaka je u tome što će ga bez obzira na količinu uvijek biti premalo za sva jela s kojim ga možete poslužiti – od tjestenine do zapečenog graha, tikvica, patlidžana, punjenih paprika te krumpira – i svih ostalih kombinacija u kojima je fantastičan.


Sastojci za hot dog chilli umak:

900 grama junetine
2 glavice luka
450 ml umaka od rajčice
2 žličice soli
1/2 žličice papra
1/2 žličice đumbira u prahu
2 klinčića
1 žličica kumina
1-2 žlice chillija (ovisno o ljutini, može i manje)
12 peciva
12 hrenovki

Prema želji:
naribani sir
sjeckane minirajčice
kiseli krastavci
sjeckana paprika
senf
vrhnje
ljute papričice
sir feta

Priprema:

1. Nasjeckajte luk i kad postane staklast, dodajte mljeveno meso. Nakon desetak minuta ulijte umak od rajčice, sol, papar, đumbir, klinčiće i chilli.

2. Poklopite i kuhajte na najslabijoj vatri 4-6 sati uz dodavanje vode prema potrebi.

3. Kuhane hrenovke stavite u peciva, dodajte umak i dodatke prema želji i pospite sirom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju