Iz francuskog Lyona potječe skromno jelo od krumpira za koje vam je potrebno tek nekoliko sastojaka, a okus je fantastičan!

Sastojci za lijonski krumpir:

  • 700 g krumpira
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 2 male glavice luka
  • 1 žlica sjeckanog češnjaka
  • 6 žlica maslaca
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • sol i papar

Priprema lijonskog krumpira:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Krumpire ogulite i narežite na debljinu od oko 7 milimetara. Stavite ih u lonac, prelijte vodom i kada prokuhaju, kuhajte pet minuta. Ocijedite ih.
  2. U velikoj tavi na srednjoj vatri popržite tanko sjeckani luk na maslinovu ulju. Kada postane proziran, kratko popržite češnjak.
  3. Posudu za pečenje premažite s tri žlice rastopljenog maslaca. Dodajte trećinu krumpira, posolite i popaprite pa dodajte i polovicu luka, na koju složite drugu trećinu krumpira. Posolite, popaprite i dodajte ostatak luka i preostali krumpir. Ponovno začinite i prelijte preostalim maslacem. Pecite oko 15 minuta i pospite sjeckanim peršinom.

Kineski specijalitet: Recept za kiselo-ljutu juhu od piletine i gljiva koja vraća energiju Kiselo-ljuta juha - 4 Soja sos Suhe shiitake +0 Kiselo-ljuta juha - 2

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju