Ne treba vam poseban razlog da biste napravili svoj kruh s češnjakom. Možete ga poslužiti uz gustu juhu, predjelo ili glavno jelo, pojesti za doručak ili večeru ili zamrznuti za drugi put. Da napravite kruh s češnjakom trebat će vam oko pola sata, ali na pripremu odlazi tek nekoliko minuta.
Kruh s češnjakom napravite od bageta, lizike ili francuza, bez obzira za koji se kruh odlučite, uvijek će ispasti dobro. Ali nemojte doći u napast da umjesto maslaca koristite neku zamjenu jer on je u ovakvim jednostavnim receptima kojima je baza – nezamjenjiv.
Sastojci za kruh s češnjakom:
- 150 g slanog maslaca, omekšalog
 - 6-10 zgnječenih režnjeva češnjaka
 - 1 čajna žličica sušenog origana
 - 1 šaka svježeg peršina, nasjeckanog na sitno
 - 1 baget
 
Priprema kruha s češnjakom:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Obložite lim paprom za pečenje.
 - Izgnječite omekšali maslac pa mu dodajte češnjak, origano, peršin, sol i papar.
 - Narežite kruh na kriške širine 2 do 3 centimetra, pod kutom od 45 stupnjeva, ali nemojte do kraja prerezati kruh.
 - Između kriški rasporedite začinjeni maslac, a višak razmažite po površini bageta.
 - Baget zamotajte u aluminijsku foliju, stavite na lim za pečenje i prebacite u pećnicu.
 - Pustite da se peče 15 minuta, a onda rastvorite foliju da se kruh može zapeći odozgora. Pecite još 5-10 minuta pa izvadite iz pećnice.
 - Prelijte kruh maslacem koji je iscurio u foliju i poslužite.
 
 
    
        Brzo, fino i bez puno suđa: 7 neodoljivih ljetnih jela za svaki dan ovog tjedna
        
                                                                                                
                
                    +0
                    
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            