Ne treba vam poseban razlog da biste napravili svoj kruh s češnjakom. Možete ga poslužiti uz gustu juhu, predjelo ili glavno jelo, pojesti za doručak ili večeru ili zamrznuti za drugi put. Da napravite kruh s češnjakom trebat će vam oko pola sata, ali na pripremu odlazi tek nekoliko minuta.
Kruh s češnjakom napravite od bageta, lizike ili francuza, bez obzira za koji se kruh odlučite, uvijek će ispasti dobro. Ali nemojte doći u napast da umjesto maslaca koristite neku zamjenu jer on je u ovakvim jednostavnim receptima kojima je baza – nezamjenjiv.
Sastojci za kruh s češnjakom:
- 150 g slanog maslaca, omekšalog
- 6-10 zgnječenih režnjeva češnjaka
- 1 čajna žličica sušenog origana
- 1 šaka svježeg peršina, nasjeckanog na sitno
- 1 baget
Priprema kruha s češnjakom:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Obložite lim paprom za pečenje.
- Izgnječite omekšali maslac pa mu dodajte češnjak, origano, peršin, sol i papar.
- Narežite kruh na kriške širine 2 do 3 centimetra, pod kutom od 45 stupnjeva, ali nemojte do kraja prerezati kruh.
- Između kriški rasporedite začinjeni maslac, a višak razmažite po površini bageta.
- Baget zamotajte u aluminijsku foliju, stavite na lim za pečenje i prebacite u pećnicu.
- Pustite da se peče 15 minuta, a onda rastvorite foliju da se kruh može zapeći odozgora. Pecite još 5-10 minuta pa izvadite iz pećnice.
- Prelijte kruh maslacem koji je iscurio u foliju i poslužite.
Brzo, fino i bez puno suđa: 7 neodoljivih ljetnih jela za svaki dan ovog tjedna +0