Jabuke u šlafroku tradicionalna su slastica koja nas svojim opojnim mirisom vraća u neke davne hladne dane. Sigurno su ih i vama nekada pekli, a danas ih i vi ispecite nekomu da ga razveselite... ili sami sebi, isto se računa.

Osim jabuka trebaju vam samo sastojci koje vjerojatno baš uvijek imate u kući, a sve što trebate znati jest umutiti smjesu sličnu onoj za palačinke. Želite li dodati nešto novo svojim jabukama u šlafroku, poslužite ih uz kremu od vanilije ili umočene u rasopljenu čokoladu s maslacem.

Sastojci za jabuke u šlafroku:

  • 4-5 jabuka
  • 200 g glatkog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • korica od 1 limuna, naribana
  • 20 g šećera, ili više, po želji
  • 1 vanilin-šećer
  • 1 žlica ruma, po želji
  • šećer u prahu, za posipanje
  • ulje za prženje

Priprema jabuka u šlafroku:

  1. Jabuke ogulite i izvadite im jezgru pa ih narežite na kolutove debljine oko pola centimetra.
  2. Mikserom ili pjenjačom umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno, mlijeko, vanilin-šećer, limunovu koricu i ako želite rum. Smjesa će podsjećati na onu za palačinke, samo što treba biti gušća.
  3. Zagrijte u tavi toliko ulja koliko je potrebno da jabuke plivaju, da ne "legnu" na dno.
  4. Umačite plošku po plošku jabuke u tijesto i pecite ih u zagrijanom ulju na srednje jakoj vatri s obje strane dok ne poprime zlatnu boju.
  5. Izvadite jabuke na papirnati ručnik da upije višak ulja.
  6. Pospite jabuke u šlafroku šećerom u prahu i poslužite još tople.

Malfatti chefa Stefana Cosattinija: Nesavršeni toskanski žličnjaci u kojima je sva genijalnost talijanske kuhinje Malfatti Fiorentina chefa Stefana Cosattinija - 10 Malfatti Fiorentina chefa Stefana Cosattinija - 9 Malfatti Fiorentina chefa Stefana Cosattinija - 8 +6 Malfatti Fiorentina chefa Stefana Cosattinija - 7
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju