Ljubitelji kuharskih eksperimenata zaljubit će se u ove faširance koje su nadahnute indijskim curryjem Tikka masala.

Mljevena piletina miješa se sa začinima koje se obično mogu naći u ovom aromatičnom jelu poput naribanog đumbira, mješavine garam masala i svježih listića korijandera.

Meso se miješa sa začinima, a tek onda stavlja u razmućeno jaje i krušne mrvice. Rezultat su ukusni popečci s hrskavom koricom i sočnom unutrašnjošću.

Čeburek Hrana i piće Tko je za čeburek? Recept za sočne pite punjene mljevenim mesom

Sastojci:
500 g mljevene piletine
120 g krušnih mrvica
2-3 mlada luka
1 luk
1 jaje
1 žlica naribanog svježeg đumbira
1 žlica začinske mješavine garam masala
1 čajna žličica kurkume u prahu
1 čajna žličice korijandera u prahu
½ čajne žličice kumina u prahu
½ čajne žličice kajenskog papra
sol po želji
biljno ulje za prženje
malo svježih listića korijandera

Pav bhaji od gljiva Hrana i piće Indijski fast-food: Recept za sočne gljive u prefinom umaku koje se jedu s pecivom

Priprema:
1. U zdjeli pomiješajte mljeveno pileće meso, 30 grama krušnih mrvica, sitno nasjeckani luk i komadiće mladog luka, listiće svježeg korijandera, naribani đumbir i začine.

2. Od dobivene smjese oblikujte popečke.

3. Umočite popečke u razmućeno jaje, pa u preostale krušne mrvice.

4. Tako pripremljene popečke ispecite na zagrijanom biljnom ulju na tavi. Pecite popečke oko pet minuta sa svake strane, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.

5. Prebacite ih na papir za upijanje masnoće prije posluživanja s prilogom po želji i salatom. Dobar tek!

Ručak za 15 minuta: Koji su komadi mesa najbolji na naglo? Meso Rolice Junetina +0 Ručak

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju