Krema od ricotte idealan je dodatak laganim poslasticama – bilo palačinkama ili u kombinaciji sa sezonskim voćem. Isprobajte je u društvu tamnih palačinki od kakaa uz dodatak omiljenog voća poput banana, kivija, jagoda ili višanja iz kompota. Umjesto palačinki, uz slasnu kremu u još bržoj verziji ljetnog deserta poslužit će i keksi ili piškote. Ako niste obožavatelj cimeta, možete ga slobodno zamijeniti aromom vanilije te prema želji dodati i naribane korice limuna ili naranče.
Sastojci za palačinke od kakaa s kremom od ricotte:
Palačinke:
- 150 ml mlijeka
- 2 velika jaja
- 300 g brašna
- 400 ml mineralne vode
- 50 g kakaa
- prstohvat soli
Krema:
- 400 sira ricotta
- 60 g šećera u prahu
- 1/8 žličice cimeta
- voće po izboru (banana, jagoda, kivi, šumsko voće, višnje iz kompota)
Priprema palačinki:
- Dobro ocijeđenu ricottu miksajte velikom brzinom otprilike 2 minute. Ostružite stranice posude pa miksajte još minutu. Dodajte šećer u prahu i cimet. Miksajte još minutu ili dok krema ne bude glatka.
- Jaja posolite i izmiješajte pa im postupno dodajte mlijeko, kakao, brašno i mineralnu vodu sve dok ne dobijete smjesu za palačinke bez grudica.
- Zagrijte ulje na tavi pa od smjese ispecite palačinke.
- Kremu pomiješajte s nasjeckanim voćem, napunite palačinke, zarolajte ih i prema želji narežite na ploške.
Pravi krivac je riba: Znate li koja se zemlja može pohvaliti najgorom kuhinjom na svijetu? +3