Krema od ricotte idealan je dodatak laganim poslasticama – bilo palačinkama ili u kombinaciji sa sezonskim voćem. Isprobajte je u društvu tamnih palačinki od kakaa uz dodatak omiljenog voća poput banana, kivija, jagoda ili višanja iz kompota. Umjesto palačinki, uz slasnu kremu u još bržoj verziji ljetnog deserta poslužit će i keksi ili piškote. Ako niste obožavatelj cimeta, možete ga slobodno zamijeniti aromom vanilije te prema želji dodati i naribane korice limuna ili naranče.

Sastojci za palačinke od kakaa s kremom od ricotte:

Palačinke:

  • 150 ml mlijeka
  • 2 velika jaja
  • 300 g brašna
  • 400 ml mineralne vode
  • 50 g kakaa
  • prstohvat soli

Krema:

  • 400 sira ricotta
  • 60 g šećera u prahu
  • 1/8 žličice cimeta
  • voće po izboru (banana, jagoda, kivi, šumsko voće, višnje iz kompota)

Priprema palačinki:

  1. Dobro ocijeđenu ricottu miksajte velikom brzinom otprilike 2 minute. Ostružite stranice posude pa miksajte još minutu. Dodajte šećer u prahu i cimet. Miksajte još minutu ili dok krema ne bude glatka.
  2. Jaja posolite i izmiješajte pa im postupno dodajte mlijeko, kakao, brašno i mineralnu vodu sve dok ne dobijete smjesu za palačinke bez grudica.
  3. Zagrijte ulje na tavi pa od smjese ispecite palačinke.
  4. Kremu pomiješajte s nasjeckanim voćem, napunite palačinke, zarolajte ih i prema želji narežite na ploške.

Pravi krivac je riba: Znate li koja se zemlja može pohvaliti najgorom kuhinjom na svijetu? Tradicionalna islandska hrana Najgore kuhinje i najgora jela na svijetu - 5 Najgore kuhinje i najgora jela na svijetu - 4 +3 Najgore kuhinje i najgora jela na svijetu - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju