Školjke, bombe ili loptice nazivi su za meksička slatka peciva kakva se mogu kupiti u pekarnicama diljem zemlje, ali rado se peku i kod kuće. Mogu sadržavati voćne ili čokoladne nadjeve, a najbolje pašu uz šalicu jake crne kave.


Sastojci za conchas:

  • 550 g brašna
  • 2,5 žličice instant kvasca
  • 250 ml mlijeka
  • 70 g šećera
  • ½ žličice soli
  • 2 jaja
  • 115 g maslaca
  • 1 žličica cimeta

Nadjev:

  • 115 g maslaca
  • 130 g šećera
  • 1 žlica ribane narančine kore
  • 110 g brašna
  • 50 g kakaa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ½ žličice soli

Priprema:

  1. Umutite kvasac u toplom mlijeku i ostavite 5-10 minuta ili dok se ne zapjeni.
  2. Pomiješajte šećer, sol, razmućena jaja, cimet i otopljeni maslac pa miksajte kukastim nastavkom. Dodajte kvasac pa ponovno izmiksajte. Zatim postepeno dodajte brašno i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte toliko brašna da tijesto bude kompaktno, ali još malo ljepljivo.
  3. Izvadite tijesto na plohu posipanu brašnom i mijesite ga dok se ne prestane lijepiti. Stavite ga u posudu, pokrijte krpom i ostavite na toplom da se diže oko dva sata ili dok se ne udvostruči.
  4. Podijelite tijesto na 12 loptica, stavite ih na lim obložen papirom za pečenja s dovoljno razmaka između svake i pokrijte ih krpom. Ostavite na toplom oko sat do dva.
  5. Izmiksajte maslac sa šećerom pa dodajte ostale sastojke za nadjev i izmiksajte. Na svaku lopticu stavite nadjev i poravnajte. Pecite u pećnici oko 20-25 minuta na 180 stupnjeva Celzija.

Carstvo mesa i fantastičnih vina: 10 stvari koje morate iskusiti u Argentini Quebrada de Humahuaca Argentinski odrezak s chimichurri umakom Vinograd pored Anda u vinskoj regiji Mendoza +6 Mendoza - vinska regija u Argentini

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju