Jeste li ikada probali dodati pivo u desert? Irci obožavaju kombinirati svoje tamno pivo Guinness s čokoladom te pripremati zanimljive slastice.
Probajte napraviti čokoladnu tortu s Guinnessom! Taman biskvit na bazi kakaa, piva i kiselog vrhnja savršeno će se sljubiti s kremom od sirnog namaza, šećera i vrhnja za šlag.
Za pripremu ovog recepta ne treba vam puno slastičarskog znanja. Svega malo strpljenja, nekoliko sastojaka i mikser.
Sastojci za čokoladnu tortu s Guinnessom:
- 400 g šećera
- 250 ml piva Guinness
- 240 g brašna
- 160 g kiselog vrhnja
- 110 g maslaca narezanog na kocke
- 75 g kakaa
- 3 čajne žličice ekstrakta vanilije
- 2 velika jaja
- 1 čajna žličica sode bikarbone
Sastojci za kremu:
- 300 g šećera u prahu
- 225 g sirnog namaza
- 125 ml vrhnja za šlag
Priprema čokoladne torte s Guinnessom:
- Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Napravite biskvit: u manjem loncu zagrijte pivo i u njega stavite kocke maslaca. Kuhajte dok se maslac ne rastopi pa ga uklonite s vatre.
- U pivo dodajte šećer i kakao pa miješajte dok se sastojci ne povežu.
- U posebnoj zdjeli istucite jaja, pomiješajte ih s kiselim vrhnjem i ekstraktom vanilije.
- Jaja umiješajte u smjesu na bazi piva i kakaa.
- Na kraju dodajte brašno i sodu bikarbonu te sve pomiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Smjesu prebacite u namašćeni lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 45 minuta. Provjerite čačkalicom je li sredina pečena do kraja prije nego što biskvit izvadite iz pećnice.
- Pustite da se biskvit ohladi do kraja prije nego što ga izvadite iz lima za pečenje i ukrasite kremom.
- Kremu napravite u mikseru od sirnog namaza, šećera u prahu i vrhnja za šlag. Miksajte kremu dok ne dobijete gustu jednoličnu smjesu.
- Premažite tortu s kremom i poslužite. Dobar tek!
Dajte joj priliku: Zemlja Vatre u kojoj ćete u restoranu pivo platiti 5, a kolu 2 kune! +1