Da biste čokoladnom pudingu podarili glatku i kremastu teksturu upotrijebite zreli avokado. Ako nemate zreli avokado na raspolaganju koji se lako odvaja od kore i koštice, nemojte ni pokušavati ovaj recept jer nećete dobiti dobre rezultate.
Sastojci:
250 ml vode
150 grama šećera
100 grama tamne čokolade
25 grama nezaslađenog kakaa u prahu
2 velika i zrela avokada
1 žlica ekstrakta vanilije
¼ čajna žličica soli
Priprema:
1. U lonac stavite vodu, šećer, kakao, ekstrakt vanilije i sol. Zagrijte tekućinu i kuhajte na umjerenoj temperaturi dok se šećer ne otopi.
2. Uklonite lonac s vatre, ali ga poklopite da sadržaj ostane topao što je duže moguće.
3. Odstranite avokadu koru i košticu, pa ostatak stavite u blender ili sjeckalicu povrća. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
4. U kremu od avokada postupno ulijte toplu kakao smjesu i miješajte sve zajedno dok ne dobijete jednoličnu glatku i sjajnu smjesu.
5. U mikrovalnoj pećnici ili na pari rastopite tamnu čokoladu, pa je postupno umiješajte u ostatak kreme.
6. Prebacite smjesu u zdjelu, pokrijte je i stavite u hladnjak na minimalno dva sata ili na cijeli dan prije posluživanja. Dobar tek!