Dalgona, kremasta senzacija od samo tri sastojka: instant-kave, šećera i vode bila je jedna je od najvećih hitova karantene, a „novo otkriće“ kuhari diljem svijeta su počeli kombinirati s najrazličitijim poslasticama. Jedna od njih je zdravi i kremasti chia puding koji vas može držati sitima do podneva.
Jedna od tajna kremastog pudinga je smrznuta banana. Dan prije pripreme narežite je na ploške i zamrznite u vrećici za zamrzavanje. Koristite dobar štapni mikser ili blender kako biste izmiksali smrznute ploške i dobit ćete kremasto savršenstvo – puno kremastije nego da koristite svježe banane. Recept za dalgonu pronađite ovdje i iskušajte vrhunsku kombinaciju pudinga i kave.
Sastojci za puding:
3 žlice kreme od kave (dalgona)
2 žlice chia sjemenki
60 ml vruće vode
60 ml punomasnog mlijeka
1 žlica zrna kakaa ili naribane tamne čokolade
1/2 žličice cimeta
1 velika zrela banana
1 žlica zobenih pahuljica
Priprema:
1. Bananu dan ranije narežite na ploške i zamrznite. Sutradan prelijte chia sjemenke vrućom vodom i povremeno promiješajte pa prelijte mlijekom i stavite na stranu.
2. Štapnim mikserom ili u blenderu izmiksajte chia sjemenke s mlijekom, cimetom, bananom i zobenim pahuljicama. Prema želji možete dodati i meda, agavinog sirupa ili smeđeg šećera.
3. Na dno posudice za posluživanje stavite zrnca kakaa ili naribanu čokoladu pa prelijte preko toga puding i ukrasite kremom od kave. Dobar tek!