Dalgona, kremasta senzacija od samo tri sastojka: instant-kave, šećera i vode bila je jedna je od najvećih hitova karantene, a „novo otkriće“ kuhari diljem svijeta su počeli kombinirati s najrazličitijim poslasticama. Jedna od njih je zdravi i kremasti chia puding koji vas može držati sitima do podneva.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Li Jing Wan - 12 Uz predivne Rastoke Restoran zbog kojeg se isplati skrenuti s autoceste: Izvorna kineska kuhinja u kraju u kojem se uglavnom vrte janci i peku ćevapi

Jedna od tajna kremastog pudinga je smrznuta banana. Dan prije pripreme narežite je na ploške i zamrznite u vrećici za zamrzavanje. Koristite dobar štapni mikser ili blender kako biste izmiksali smrznute ploške i dobit ćete kremasto savršenstvo – puno kremastije nego da koristite svježe banane. Recept za dalgonu pronađite ovdje i iskušajte vrhunsku kombinaciju pudinga i kave.

Sastojci za puding:

3 žlice kreme od kave (dalgona)
2 žlice chia sjemenki
60 ml vruće vode
60 ml punomasnog mlijeka
1 žlica zrna kakaa ili naribane tamne čokolade
1/2 žličice cimeta
1 velika zrela banana
1 žlica zobenih pahuljica

Priprema:

1. Bananu dan ranije narežite na ploške i zamrznite. Sutradan prelijte chia sjemenke vrućom vodom i povremeno promiješajte pa prelijte mlijekom i stavite na stranu.

2. Štapnim mikserom ili u blenderu izmiksajte chia sjemenke s mlijekom, cimetom, bananom i zobenim pahuljicama. Prema želji možete dodati i meda, agavinog sirupa ili smeđeg šećera. 

3. Na dno posudice za posluživanje stavite zrnca kakaa ili naribanu čokoladu pa prelijte preko toga puding i ukrasite kremom od kave. Dobar tek!