Da biste pripremili sočne i mirisne batke pune okusa, ne treba vam previše truda, a niti sastojaka – tek malo strpljenja da se začini i meso ne povežu u hladnjaku.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom

Nakon mariniranja, batci se peku u pećnici, a kao prilog možete poslužiti omiljenu salatu, pire od krumpira ili cvjetače, ili neki drugi prilog prema izboru.

Kako bi meso bilo slasno, prije dodavanja začina, obrišite ih papirnatim ručnicima kako biste uklonili višak vlage i lakše dobili hrskavu koricu.

Sastojci za pečenu piletinu: 

  • 8 pilećih bataka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica morske soli
  • ½ žličice mljevenog crnog papra
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 i ½ žličica dimljene paprike
  • ¼ žličice čilija u prahu
  • 1 žličica luka u prahu

Priprema pečene piletine: 

  1. Pomiješajte začine u posudici. Batke osušite papirnatim ručnicima. Stavite ih u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti pa prelijte uljem i dodajte začine pa zatvorite vrećicu i trljate dok se meso ne obloži. Ostavite u hladnjaku tri sata, pa izvadite pola sata prije pečenja.
  2. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzija. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i nauljite ga. Stavite meso na lim za pečenje.
  3. Stavite lim s mesom u zagrijanu pećnicu i pecite 40-45 minuta (ili dulje, ovisno o debljini) ili dok unutarnja temperatura ne bude 74 stupnja ili više, što možete provjeriti termometrom.

Brzo su gotova, a većinu sastojaka vjerojatno imate kod kuće: 7 jela za svaki dan ovog tjedna Rezanci sa svinjetinom Tuna sa špagetima +0 Dal od crvene leće