Da biste pripremili sočne i mirisne batke pune okusa, ne treba vam previše truda, a niti sastojaka – tek malo strpljenja da se začini i meso ne povežu u hladnjaku.
Nakon mariniranja, batci se peku u pećnici, a kao prilog možete poslužiti omiljenu salatu, pire od krumpira ili cvjetače, ili neki drugi prilog prema izboru.
Kako bi meso bilo slasno, prije dodavanja začina, obrišite ih papirnatim ručnicima kako biste uklonili višak vlage i lakše dobili hrskavu koricu.
Sastojci za pečenu piletinu:
- 8 pilećih bataka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica morske soli
- ½ žličice mljevenog crnog papra
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 i ½ žličica dimljene paprike
- ¼ žličice čilija u prahu
- 1 žličica luka u prahu
Priprema pečene piletine:
- Pomiješajte začine u posudici. Batke osušite papirnatim ručnicima. Stavite ih u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti pa prelijte uljem i dodajte začine pa zatvorite vrećicu i trljate dok se meso ne obloži. Ostavite u hladnjaku tri sata, pa izvadite pola sata prije pečenja.
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzija. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i nauljite ga. Stavite meso na lim za pečenje.
- Stavite lim s mesom u zagrijanu pećnicu i pecite 40-45 minuta (ili dulje, ovisno o debljini) ili dok unutarnja temperatura ne bude 74 stupnja ili više, što možete provjeriti termometrom.
Brzo su gotova, a većinu sastojaka vjerojatno imate kod kuće: 7 jela za svaki dan ovog tjedna +0