Prstići od češnjaka i sira (garlic fingers) popularno su jelo u Kanadi. Dok se tek izvadi iz pećnice prstići izgledaju poput pizze, ali nakon rezanja dobivaju oblik kojem duguju ime. Umjesto na kriške, režu se na trake pune mirisnog sira, maslaca aromatiziranog češnjakom te nerijetko posipane peršinom.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Imate li već gotovo tijesto, do jela vas dijeli tek pola sata, a većinu sastojaka vjerojatno imate u hladnjaku i smočnici. Osim sira, dodati možete i sjeckane slanine za bolju aromu.

Prstići se poslužuju uz umak donair koji ima karakteristični, slatkast okus zbog zaslađenog kondenziranog mlijeka ili šećera. Oni koji ga ne vole posežu za ljutkastom srirachom, a poslužit će i bešamel. Recept za najbolje tijesto za pizzu možete potražiti ovdje. 

Sastojci za prstiće sa sirom i češnjakom:

  • tijesto za pizzu
  • 350 g mozzarelle
  • 3 žlice maslaca sobne temperature
  • 1 žlica češnjaka u prahu + 2 žličice
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 limenka zaslađenog kondeziranog mlijeka
  • 1 žlica octa

Priprema prstića sa sirom i češnjakom:

  1. Izmiksajte kondenzirano mlijeko, ocat i dvije žličice češnjaka u prahu u posudi. Poklopite i stavite u hladnjak.
  2. Zagrijte pećnicu na 240 stupnjeva Celzija. U zdjeli pomiješajte dvije žlice češnjaka u prahu i maslac. 
  3. Lim za pečenje premažite maslinovim uljem pa rasporedite tijesto. Na tijesto rasporedite maslac od češnjaka, a zatim posipajte naribanim sirom. Pecite oko 13- 20 minuta (ovisno o pećnici i količini tijesta).
  4. Provjerite je li pečeno tako da nožem oprezno podignete tijesto – trebalo bi uhvatiti boje.  
  5. Razrežite pizzu na trake i poslužite s kremastim umakom. 

Što kada sir postane pljesniv? Slučajevi u kojima ga ne smijemo jesti Camembert - 3 Camembert - 1 Roquefort - 2 +2 Roquefort - 1