• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #masterchef

Kuhajte kao MasterChef, kuhajte kao Žmire: Recept za lubina sa zrakom od graška

Kako bi zadržali svoje mjesto u MasterChef kuhinji kandidati su morali replicirati jelo koje se nalazilo ispod zvona, a kreirao ga je Robert Predrag Žmire, bivši natjecatelj MasterChefa
Punkufer avatar placeholder
Nova TV 26.11.2021 10:39 komentari
viber Created with Sketch.
MasterChef - 4
MasterChef - 4 (Foto:Nova TV)

Galerija MasterChef - 1 0 MasterChef - 3 0 MasterChef - 2 0 MasterChef - 4 0

U trendu Drvo ilustracija Pitanje za kviz Najtvrđe drvo na svijetu raste samo na jednom kontinentu – znate li kojem? Kviz općeg znanja - 12 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu Lecce - 4 Bombon Firenca juga u kojoj su tražili puknutu cijev, a otkrili čuda ispod zemlje: Talijanski grad kojem se tepa da je najljepši u Čizmi

Sve je napetije u najvatrenijoj televizijskoj kuhinji. Na strest testu je pao Tomislav, a ako već ovog vikenda vi želite provjeriti kako biste se snašli u MasterChefu donosimo vam recept koji je dobro oznojio kandidate.

Kako bi zadržali svoje mjesto u MasterChef kuhinji kandidati su morali replicirati jelo koje se nalazilo ispod zvona, a kreirao ga je Robert Predrag Žmire, bivši natjecatelj MasterChefa, koji je ostao upamćen kao veliki pozitivac i krativac.

Prije nego li su kandidati pokušali "kopirati" lubina s kojim se spajaju brojni senzacionalni okusi, popularni Žmire im je kazao: ''Meni je MasterChef drastično promijenio život. Otvorio sam restoran, radim ono što želim raditi, ono što volim raditi. Ako imate cilj držite se njega. Ušao sam u show kao kulinarski amater, izašao sam kao profesionalac.'' Tako da ako je i vama današnji cilj savršen ručak upustite se u avanturu kreiranja Žmirinog jela, dajemo vam više od 60 minuta ;) Uživajte!

Emisiju MasterChef pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

''Kralj Lubin''

File brancina, krema od celera, korjenasto povrće, bukovače u tempuri, ''zrak od graška'', te gel od kruške

Sastojci

File brancina
Celer
Žuta mrkva
Bukovače
Grašak
Sok od kruške
Med
Maslac
Maslinovo ulje
Jaje
Bezglutensko brašno
Biljno ulje
Limunski timijan
Korijander u zrnu
Češnjak
Sol
Papar
Mineralna voda
Xantana Gum
Soja lecitin
Agar agar

Priprema:

1. Pripremiti povrtni temeljac od svih ostataka povrća i imati ga pri ruci.

2. Sok od kruške kuhati do vrenja pa dodati 6.5 g agar agara, dobro promiješati i izliti u plitku posudu da se ohladi i stegne. Hladnu želatinastu masu izraditi u blenderu dok ne dobijemo gel.

3. Grašak skuhati u povrtnom temeljcu, izraditi sa štapnim mikserom i naglo ohladiti. Prije upotrebe dodati 5 g sojinog lecitina i izraditi sa štapnim mikserom.

4. Glavu celera očistiti (odvojiti jedan dio za stošce od celera), nasjeći na kocke i kuhati u posoljenoj vodi s limunskim timijanom. Kad je celer gotov izvaditi timijan, dodati žličicu meda i maslac te izraditi sa štapnim mikserom u finu kremu.

5. Žutu mrkvu oguliti i skuhati s korijanderom i češnjakom pa naglo ohladiti i narezati. Od dijela celera izvaditi stošce i skuhati u vodi od mrkve pa naglo ohladiti.

6. Od bezglutenskog brašna, soli, jaja i mineralne vode napraviti gustu tempuru i staviti u hladnjak ili dodati leda. Bukovače pržiti u tempuri.

7. File brancina tostirati na strani kože na maslinovom ulju. Dodati maslaca pa podliti. File staviti na pliticu kožom prema dolje pa dodati začinjene stošce celera i žute mrkve. Sve staviti u pećnicu na 180 stupnjeva 6 minuta.

8. U lončić staviti kremu od celera i povrtni temeljac pa zagrijati i na vrh žličice dodati xantana gum. Miješati dok krema ne postane svilenkasta.

9. Ohlađenu smjesu za zrak od graška staviti u posudu i uz pomoć štapnog miksera uz samu površinu tekućine izraditi zrak dok se ne dobije gusta pjena.

Recept iz emisije: MasterChef voćna senzacija s kremom od mascarponea MasterChef - 4 MasterChef - 3 MasterChef - 2 +1 MasterChef - 1
 

  • #masterchef
  • #recept
  • #Robert Predrag Žmire
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Mjesto koje nikada nećete posjetiti: Jedan od "najljepših prizora na svijetu" koji privlači na tisuće ljudi
Otok Spirit
Mjesto koje nikada nećete posjetiti: Jedan od "najljepših prizora na svijetu" koji privlači na tisuće ljudi
Na osami: Ribarska kućica u blizini Murtera za one koji na odmoru žele mir i tišinu
Na osami
20-ak metara od mora: Ribarska kućica u blizini Murtera za one koji žele mir i tišinu
Blagdan Svih svetih bez plastike: Eko-ideje koje su nježne prema okolišu i ne stvaraju nepotrebni otpad
#Neokolišaj
Blagdan Svih svetih bez plastike: Eko-ideje koje su nježne prema okolišu i ne stvaraju nepotrebni otpad
Dođi, bez okolišanja: Punkuferova eko-izložba na kojoj vas čekaju slasni zalogaji, kokteli i pokloni
Vidimo se!
Dođi, bez okolišanja: Punkuferova eko-izložba na kojoj vas čekaju slasni zalogaji, kokteli i pokloni
Nepalska jela koja treba probati
Za svaki dan i svečanosti
7 nepalskih jela koje treba probati barem jednom u životu
Jeste li čuli za Šarena jezera? Nestvarna ljepota zaboravljene "kninske rivijere"
Na rubu Kosovog polja
Jeste li čuli za Šarena jezera? Nestvarna ljepota zaboravljene "kninske rivijere"
Najtvrđe drvo na svijetu Australija
Pitanje za kviz
Najtvrđe drvo na svijetu raste samo na jednom kontinentu – znate li kojem?
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
Tražio je puknutu cijev, a otkrio čuda ispod zemlje: Neopisivi talijanski grad kojem se tepa da je najljepši na Čizmi
Bombon
Firenca juga u kojoj su tražili puknutu cijev, a otkrili čuda ispod zemlje: Talijanski grad kojem se tepa da je najljepši u Čizmi
Tihi ubojice: Odjeća, posuđe i svakodnevni predmeti koji su izazivali bolesti i odnosili živote u prošlosti
Na teži način...
Tihi ubojice: Odjeća, posuđe i svakodnevni predmeti koji su izazivali bolesti i odnosili živote u prošlosti
Jednostavni trik uz koji svaki sendvič ima bolji okus
U obliku je tajna
Jednostavni trik uz koji svaki sendvič ima bolji okus
Tjedni jelovnik jednostavna i jeftina jela od 27.10. do 2.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Porezna uprava objavila listu najvećih dužnika
Lista srama
Porezna objavila listu najvećih dužnika u Hrvatskoj, pogledajte tko je sve na njoj: Iznosi su vrtoglavi
BiH: 200 policajaca u akciji protiv kriminalaca iz Afganistana
Akcija Istok-Swat
Drama kod hrvatske granice: 200 policajaca u akciji protiv bande Afganistanaca
Svećenik saznao da je Himmlerov unuk nakon što je na Wikipediji prepoznao baku
OBITELJSKA PROŠLOST
Svećenik otkrio jezivu obiteljsku tajnu: "Gledao sam u lice svoje bake"
show
Anica Kovač s kćerima na izboru za Miss Hrvatske
njezine nasljednice
Kako izgledaju kćeri Anice Kovač? Svojom ljepotom ukrale su sav fokus sa slavne mame
Udala se Ema Jusić, unuka Đele Jusića
otkrila detalje svadbe
Udala se unuka pokojne hrvatske glazbene legende, suprug joj je američki časnik
Katarina Baban otkrila da ''U dobru i zlu'' završava sa snimanjem
kraj jedne ere!
Zvijezda naše serije rastužila fanove posljednjom objavom: ''Zadnji dan...''
zdravlje
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Izazivaju upalu
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Zaboravite na suhe šljive i laksative – ove 2 namirnice bolje rješavaju zatvor!
Prve znanstveno utemeljene smjernice
Zaboravite na suhe šljive i laksative – ove 2 namirnice bolje rješavaju zatvor!
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Obavijest u zgradi nasmijali društvene mreže! Biste li se vi pojavili?
Urnebesno
Obavijest u zgradi nasmijala društvene mreže! Biste li se vi pojavili?
Zastrašujuća stvarnost oceana noću je nešto iz noćne more! Ovaj video pobudio je najdublje strahove
Mrkli mrak
Zastrašujuća stvarnost oceana noću je nešto iz noćne more! Ovaj video pobudio je najdublje strahove
Oglas za poklanjanje namještaja nasmijao publiku! Pogledajte što je dopisano
Urnebesno
Oglas za poklanjanje namještaja nasmijao publiku! Pogledajte što je dopisano
tech
Zaboravljena tehnologija vraća se jača nego ikad i mogla bi spasiti planet od AI energetske krize
Pronađeno rješenje
Zaboravljena tehnologija vraća se jača nego ikad i mogla bi spasiti planet od AI energetske krize
Zaboravite križaljke: Ova mobilna aplikacija doslovce pomlađuje mozak za 10 godina
Eksperiment kanadskih znanstvenika
Zaboravite križaljke: Ova mobilna aplikacija doslovce pomlađuje mozak za 10 godina
Bliži se kraj poznate kompanije čije robote u svojim kućanstvima imaju i mnogi Hrvati
Na rubu bankrota
Bliži se kraj poznate kompanije čije robote u svojim kućanstvima imaju i mnogi Hrvati
sport
Ante Delija o izjavi o njemu koja je naljutila gazdu UFC-a
SPEKTAKL U NEDJELJU
Ante Delija o izjavi o njemu koja je naljutila gazdu UFC-a te udarcu koji je obišao svijet: ''Kazna mora biti oštra!''
Šokantan rasplet u Madridu: Vinicius odlazi, rekao je svima u koji klub jedino želi?
nakon el clasica
Šokantan rasplet u Madridu: Vinicius odlazi, rekao je svima u koji klub jedino želi?
"Nitko neće gaziti moje ime": Zvijezdu na Stazi slavnih u Holywoodu dobio na - zidu
TO JE MOGAO SAMO ON
"Nitko neće gaziti moje ime": Zvijezdu na Stazi slavnih u Holywoodu dobio na - zidu
tv
U dobru i zlu: Oprostila se od svojih kolega emotivnom objavom koja je rastužila mnoge!
U DOBRU I ZLU
Oprostila se od svojih kolega emotivnom objavom koja je rastužila mnoge!
U dobru i zlu: Sam si je kriv – trebao je na vrijeme biti iskren
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Sam si je kriv – trebao je na vrijeme biti iskren
MasterChef: Skoro svi kandidati pali u zamku! "Čista podvala! Prljavo, bezobrazno i nekolegijalno!"
DOBAR TEST!
Skoro svi kandidati pali u zamku! "Čista podvala! Prljavo, bezobrazno i nekolegijalno!"
putovanja
Najtvrđe drvo na svijetu Australija
Pitanje za kviz
Najtvrđe drvo na svijetu raste samo na jednom kontinentu – znate li kojem?
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
Tražio je puknutu cijev, a otkrio čuda ispod zemlje: Neopisivi talijanski grad kojem se tepa da je najljepši na Čizmi
Bombon
Firenca juga u kojoj su tražili puknutu cijev, a otkrili čuda ispod zemlje: Talijanski grad kojem se tepa da je najljepši u Čizmi
novac
Galenika preuzima slovensku tvrtku kojoj je Hrvatska važno tržište
Regionalne akvizicije
Galenika preuzima slovensku tvrtku kojoj je Hrvatska važno tržište
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
ECB je prvi put otkrila kada dolazi digitalni euro
Ima vremena
ECB je prvi put otkrila kada dolazi digitalni euro
lifestyle
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Izazivaju upalu
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Sanja Musić Milanović u audijenciji kod pape Lava XIV.
Besprijekorno izdanje
Sanja Musić Milanović: Maksi suknja i strukirani sako za audijenciju kod pape Lava XIV.
Kolač mjeseca: Brzi kolač od pudinga i keksa
Kolač s pudingom i keksom
Provjerile smo koji ste kolač najviše pretraživale u listopadu, evo recept
sve
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Izazivaju upalu
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Najtvrđe drvo na svijetu Australija
Pitanje za kviz
Najtvrđe drvo na svijetu raste samo na jednom kontinentu – znate li kojem?
Sanja Musić Milanović u audijenciji kod pape Lava XIV.
Besprijekorno izdanje
Sanja Musić Milanović: Maksi suknja i strukirani sako za audijenciju kod pape Lava XIV.
Piletina au poivre
Ma, divota!

Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata

Svoju sočnost duguje konjaku koji se koristi za deglaziranje tave nakon pečenja mesa, a dodatak vrhnja za kuhanje zaokružuje sve okuse i ublažava oštrinu papra. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Jetrica na venecijanski Hrana i piće
    Ma, savršenstvo!

    Teleća jetrica na venecijanski: Recept za slasno jelo po receptu chefa Kočiša

  • Rižoto od pancete i gljiva Hrana i piće
    Talijani znaju...

    U vrsti riže je tajna: Recept za savršeni rižoto od pancete i gljiva

  • Piletina au poivre Hrana i piće
    Ma, divota!

    Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close