• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #masterchef

Recept iz emisije: MasterChef voćna senzacija s kremom od mascarponea

U pauzi između epizoda MasterChefa isprobajte neodoljivi desert pozate hrvatske slastičarke Ivane Čuljak-Lošić...

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 10.11.2021 08:08 komentari
viber Created with Sketch.
MasterChef - 5
MasterChef - 5 (Foto:PR)

Galerija MasterChef - 4 1 MasterChef - 3 1 MasterChef - 2 1 MasterChef - 1 1

U trendu Bijele vode - 25 Idila! Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode Gulaš od krumpira i kobasica Tjedni jelovnik Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna Baerle-Nassau / Baarle-Hertog - 5 Pazite kamo stajete Jedan grad, dvije države: Najčudnija državna granica na svijetu prolazi Europom

Gošća kuharica u eliminacijskom krugu ovoga tjedna bila je bivša kandidatkinja MasterChefa, sada vlasnica slastičarnice Ivana Čuljak-Lošić, a tim smo je povodom upitali kakav je osjećaj ponovno doći na natjecanje. 

"Velika mi je čast što su od toliko bivših kandidata pozvali baš mene. Bilo mi je prekrasno i emotivno zbog svih uspomena koje su mi se vratile povratkom u MasterChef", ispričala nam je Ivana Čuljak-Lošić, a na pitanje što misli o svojem napredovanju kroz godine spremno odgovara da uvijek voli naglasiti kako "samo radi ono što voli". 

Ivanino jelo u 30. epizodi replicirali su Filip Pleteš, Ema Baniček i Željka Bleuš. Najuspješnija u ovom izazovu bila je Željka kojoj je spravljanje slastica posebno drag posao u kuhinji. 

U pauzi između epizoda MasterChefa možete iskušati Ivanin recept za voćnu senzaciju s kremom od mascarponea. 

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Sastojci za choux sa rabarbarom i jagodama

Choux:

250 ml mlijeka
75 g maslaca
27 g šećera
3 g soli
150 g brašna
185 g jaja

Craquelin:

100 g smeđeg šećera
100 g brašna
100 g maslaca
10 g praha od cikle

Krema:

200 g mascarponea
200 ml vrhnja za šlag
30 g šećera u prahu
2 lista želatine
50 g vrhnja za šlag

Pire:

200 g jagoda
200 g rabarbare
50 g smeđeg šećera

Ukras:

150 ml vode
150 ml šećera
4 lista dehidrirane limete
50 g rabarbare

Priprema:

1. U loncu zagrijte mlijeko, maslac, šećer i sol. Kada zavrije maknite s vatre i umiješajte brašno. Vratite na vatru i miješajte dok tijesto ne prestane lijepiti za lonac. Prebacite ga u mikser s nastavkom lopatice i izmiksajte. Kada se malo ohladi, dodajte jedno po jedno jaje dok ne dobijete glatku smjesu. Istisnite tijesto na pleh pa pecite na 185 stupnjeva Celzija 20 minuta.

2. Sastojke za craquelin izmiješajte u kompaktnu smjesu. Između papira za pečenje tanko razvaljajte smjesu debljine 2-3 mm. Ostavite u zamrzivaču da se stisne. Craquelin stavljajte na choux prije pečenja.

3. Izmutite 200 ml vrhnja za šlag. Lopaticom izmiksajte mascarpone sa šećerom u prahu, a ostatak vrhnja zagrijte u lončiću. Maknite s vatre i dodajte želatinu. Dok se mascarpone miksa pažljivo dodajte vrhnje. Nakon što se smjesa poveže dodajte prethodno izmiksano vrhnje za šlag. Ohladite.

4. Jagode i rabarbaru stavite na pleh. Pospite smeđim šećerom i pecite na 200 stupnjeva Celzija 10 minuta. Izmiksajte štapnimmikserom. Ostavite da se ohladi.

5. Vodu i šećer s limetom zakuhajte u sirup. Maknite s vatre i dodajte stapke rabarbare dok ne omekša. Ohlađeni choux punite napola mascarpone kremom, a napola pireom.

Još odličnih recepata i kulinarskih trikova potražite u MasterChefu.

  • #masterchef
  • #recept
  • #ivana čuljak lošić
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Jednostavni trik uz koji svaki sendvič ima bolji okus
U obliku je tajna
Jednostavni trik uz koji svaki sendvič ima bolji okus
Martina Divić: O pisanju, putovanjima i "Tamo gdje duga dobiva boju"
Povratak kući
Svjetska putnica Martina Divić: "Svijet je istodobno i divno i okrutno mjesto, ali ja s tim nemam nikakve veze"
Komiža i Vis - u Francuskoj: Život komiških ribara oživljen na obalama rijeke Loire
Veliko gostovanje
Komiža i Vis - u Francuskoj: Život komiških ribara oživljen na obalama rijeke Loire
Bruno Vokal se vraća u Noel: Velika vijest za zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom
Potvrđeno je
Bruno Vokal se vraća u Noel: Velika vijest za zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom
Bolje baciti nego riskirati: Koliko dugo hrana smije stajati u otvorenoj konzervi?
Dobro je znati
Bolje baciti nego riskirati: Koliko dugo hrana smije stajati u otvorenoj konzervi?
Svi okusi Zagreb: TZGZ predstavila projekte, partnerstva i platformu "Delicious Zagreb"
Oglas
Svi okusi Zagreb: TZGZ predstavila projekte, partnerstva i platformu "Delicious Zagreb"
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Idila!
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Tjedni jelovnik jednostavna i jeftina jela od 27.10. do 2.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna
Perilica za pranje ljudi japanske tvrtke Science Co.
Novo doba
Japanci su napravili perilicu za pranje ljudi, a evo kako funkcionira
Jedan grad, dvije države: Znate li kuda prolazi načudnija državna granica na svijetu?
Pazite kamo stajete
Jedan grad, dvije države: Najčudnija državna granica na svijetu prolazi Europom
Ovaj proteinski kruh tako je lako napraviti, ne morate ga mijesiti, niti čekati da se digne tijesto
Za oko pola sata
Ovaj proteinski kruh tako je lako napraviti, ne morate ga mijesiti, niti čekati da se digne tijesto
Pirjani kupus sa slaninom: Fino jelo za koje vam treba malo vremena i samo pet sastojaka (i sol i papar)
Za pola sata
Pirjani kupus sa slaninom: Fino jelo za koje vam treba malo vremena i samo pet sastojaka (i sol i papar)

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Podzemna grobnica Ca' Granda: Kripta u Milanu skriva ostatke ~10.000 pacijenata
Tragovi lijekova i "droga"
Jezivo otkriće ispod bolnice! Otkrili kosti 10.000 pacijenata
Liječnica pronađena mrtva na dežurstvu: Kolege sumnjaju u uzrok smrti
Kolege odali počast
Ravnateljica bolnice pronađena mrtva, istražuju se uzroci smrti: "Posljednji pregled bio je oko ponoći..."
Muškarac koji je preživio Ovčaru i posljednji vidio Nicoliera svjedočio o hororu: "Pitao je - 'Gdje je Francuz?!', a onda ga je počeo tući..."
svjedočenje o hororu
Dragutin je preživio Ovčaru i posljednji vidio Nicoliera: "Pitao je - 'Gdje je Francuz?!', a onda ga počeo tući..."
show
Helena Minić i Dalibor Matanić žive na odvojenim adresama
Razišli se
Helena Minić uklonila prezime Matanić, par već dulje vrijeme ne živi na istoj adresi
Lejdi Perković o rasprodanim koncertima strica Marka Perkovića Thompsona
a nemaju ulaznicu...
Thompsonova nećakinja našalila se na račun ekipe koja svim silama želi na njegov koncert
Jakov Jozinović otkrio da je i dalje solo
sportska legenda
Znate li da je stric mlade glazbene senzacije Jakova Jozinovića poznati Hrvat?
zdravlje
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Antibakterijski čajevi: Ovih 6 jača prirodnu sposobnost tijela da se samo izliječi
Puni čudesnih spojeva
Antibakterijski čajevi: Ovih 6 jača prirodnu sposobnost tijela da se samo izliječi
Najvažnija stvar koju žene starije od 50 godina trebaju raditi svakog poslijepodneva za zdravo starenje
Jednostavna navika
Najvažnija stvar koju žene starije od 50 godina trebaju raditi svakog poslijepodneva za zdravo starenje
zabava
Pitanja iz vijesti i opće kulture – kviz za one koji prate sve
Pokažite što znate!
Pitanja iz vijesti i opće kulture – kviz za one koji prate sve
Kviz za one koji znaju i kad ne znaju – jer mozak im radi bez prestanka
Pokažite što znate!
Kviz za one koji znaju i kad ne znaju – jer mozak im radi bez prestanka
Poruka radnicima parkinga nasmijala prolaznike pa postala viralni hit
Pogledajte što im je poručio
Poruka radnicima parkinga nasmijala prolaznike pa postala viralni hit
tech
Hoće li ruski "leteći Černobil" promijeniti globalnu sigurnost? Evo što se dosad zna o tom strašnom oružju
9M730 Burevestnik
Hoće li ruski "leteći Černobil" promijeniti globalnu sigurnost? Evo što se dosad zna o tom strašnom oružju
Velika najava Nvidije i Ubera: Stiže flota od 100 tisuća autonomnih automobila
A kada?
Velika najava Nvidije i Ubera: Stiže flota od 100 tisuća autonomnih automobila
Fascinantne snimke: Znanstvenici po prvi put u detalje snimili kako zmije otrovnice napadaju svoj plijen
Grizu u trenu
Fascinantno: Prvi put snimljen ugriz otrovnice u visokoj rezoluciji
sport
Pogledajte zašto je sudac prekinuo utakmicu u Vinkovcima: Ultrasi dignuli poruku "Oko za oko", a onda...
Bilo je svega
VIDEO Sudac nakratko prekinuo utakmicu u Vinkovcima: Ultrasi dignuli poruku "Oko za oko", a onda...
Kup: Prijenos uživo utakmice Cibalia - Hajduk
bez golova 120 minuta
Hajduk preživio "oranicu" u Vinkovcima i nakon raspucavanja izborio četvrtfinale Kupa
Ogromna senzacija u Mostaru! Trećeligaš izbacio Borac iz Kupa
Ovo će odjeknuti
Mostar na nogama! Dogodila se ogromna senzacija u BiH Kupu
tv
MasterChef: Antonija će iznenaditi žiri ambicioznom odlukom! Od tri ponuđene tehnike, izabrat će...
OTKRIJTE!
Antonija će iznenaditi žiri ambicioznom odlukom! Od tri ponuđene tehnike, izabrat će...
U dobru i zlu: Bijesni su na njih - jesu li ipak malo pretjerali?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Bijesni su na njih - jesu li ipak malo pretjerali?
U dobru i zlu: Napokon je dobio odgovor koji je priželjkivao
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Napokon je dobio odgovor koji je priželjkivao
putovanja
Tjedni jelovnik jednostavna i jeftina jela od 27.10. do 2.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna
Jedan grad, dvije države: Znate li kuda prolazi načudnija državna granica na svijetu?
Pazite kamo stajete
Jedan grad, dvije države: Najčudnija državna granica na svijetu prolazi Europom
Tražio je puknutu cijev, a otkrio čuda ispod zemlje: Neopisivi talijanski grad kojem se tepa da je najljepši na Čizmi
Bombon
Firenca juga u kojoj su tražili puknutu cijev, a otkrili čuda ispod zemlje: Talijanski grad kojem se tepa da je najljepši u Čizmi
novac
Talijani zainteresirani za trajektnu liniju Split - Supetar. Istražili smo kolika je šansa da je dobiju
konkurencija jadroliniji
Talijani zainteresirani za trajektnu liniju Split - Supetar. Istražili smo kolika je šansa da je dobiju
Brend koji obožavaju Hrvati sada osvaja Ameriku, uz neočekivanu pomoć Donalda Trumpa
Umjesto Kineza
Brend koji obožavaju Hrvati sada osvaja Ameriku, uz neočekivanu pomoć Donalda Trumpa
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
lifestyle
Kultne kratke frizure slavnih žena
INSPIRACIJA ZA PROMJENU
10 kultnih frizura zbog kojih žene diljem svijeta i danas krate kosu
Najinteligentniji ljudi rođeni su u ovim mjesecima
Jeste li među njima?
Najinteligentniji ljudi rođeni su u ovim mjesecima
Bojana Gregorić Vejzović u trapericama na crvenom tepihu 2025.
Skladna kombinacija
I traperice se mogu nositi na crveni tepih, a Bojana Gregorić Vejzović pokazala je koji je model najbolji
sve
Pogledajte zašto je sudac prekinuo utakmicu u Vinkovcima: Ultrasi dignuli poruku "Oko za oko", a onda...
Bilo je svega
VIDEO Sudac nakratko prekinuo utakmicu u Vinkovcima: Ultrasi dignuli poruku "Oko za oko", a onda...
Helena Minić i Dalibor Matanić žive na odvojenim adresama
Razišli se
Helena Minić uklonila prezime Matanić, par već dulje vrijeme ne živi na istoj adresi
Kup: Prijenos uživo utakmice Cibalia - Hajduk
bez golova 120 minuta
Hajduk preživio "oranicu" u Vinkovcima i nakon raspucavanja izborio četvrtfinale Kupa
Jetrica na venecijanski
Ma, savršenstvo!

Teleća jetrica na venecijanski: Recept za slasno jelo po receptu chefa Kočiša

Chef Goran Kočiš otkrio je svoj recept za teleća jetrica na venecijanski, a koja on servira s kuhanom palentom obogaćenom sirom gorgonzola. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Jetrica na venecijanski Hrana i piće
    Ma, savršenstvo!

    Teleća jetrica na venecijanski: Recept za slasno jelo po receptu chefa Kočiša

  • Pita od jaja i slanine bez brašna Hrana i piće
    Brzinski recept

    Bez brašna: Recept za prefinu pitu od svježeg sira za snažnije mišiće

  • Rižoto od pancete i gljiva Hrana i piće
    Talijani znaju...

    U vrsti riže je tajna: Recept za savršeni rižoto od pancete i gljiva

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close