Ovaj recept za hrskavo prženi riblji filet odličan je i vrlo ukusan način da "podebljate" ribu na svomkućnom meniju. Ovako će pripremljeni jednako ukusni biti bakalar ili oslić koje ćete i jednostavno navaviti.
Ovako pržena riba priprema se jednostavno, gotova je brzo, za samo 25 minuta, a limunov sok u koji ćete je umočiti prije negoli je uronite u tekuće, prozračno tijesto dat će joj sasvim novu dimenziju okusa.
Hrskavo, osvježavajuće, fino i zdravo - ovom ćete jelu teško prinaći manu. Idealno je za brzi obiteljski ručak ili laganu večeru, a najbolje se slaže s jednostavnim prilozima poput salate, prženih krumpirića ili povrća na pari.
Prženi riblji filet s limunom - sastojci:
- 190 g glatkog brašna, podijeljeno
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- 3/4 čajne žličice soli
- ½ čajne žličice šećera
- 1 veliko jaje, lagano umućeno
- 160 ml vode
- 160 ml soka od limuna, podijeljeno
- 900 g fileta bakalara ili oslića, narezanih na komade veličine porcije
- ulje za prženje
- kriške limuna, po želji, za posluživanje
Prženi riblji filet s limunom - priprema:
- U jednoj zdjeli pomiješajte 130 g brašna, prašak za pecivo, sol i šećer, a u drugoj jaje, vodu i 80 ml soka od limuna. Umiješajte tekuće u suhe sastojke i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Preostali sok od limuna i preostalo brašno stavite u odvojene plitke posude. Umočite filete ribe u limunov sok, zatim u brašno, a zatim u tekuće tijesto koje ste napravili.
- U velikoj tavi zagrijte ulje (2,5 cm) na srednje jakoj vatri. Pržite filete dok ne dobiju lijepu boju i ne počnu se lako odvajati od dna, otprilike 2-3 minute sa svake strane. Ocijedite na papirnatim ručnicima.
- Poslužite s kriškama limuna i prilogom po želji.
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine

