Željeli biste uživati u slasnoj kriški pite, ali vam se ne da mijesiti podloga za kolač? Ne brinite, ukusna podloga može se napraviti bez puno filozofiranja i od samo dva sastojka.
Zobene pahuljice i kaša od jabuka dva su sastojka s kojima možete napraviti vrlo jednostavnu podlogu za pite.
Riječ je o veganskom receptu koji nema glutena i sadrži manje kalorija nego slični recepti koji se obično rade od bijelog pšeničnog brašna i maslaca.
Kašu od jabuka ili eng. applesauce možete kupiti kao već gotov proizvod zapakiran u staklenkama. Možete ga napraviti i sami kuhajući oguljene jabuke s nešto začina i vode na štednjaku dok ne omekšaju i ne pretvore se u kašu.
Sastojci za podlogu:
- 130 g zobenih pahuljica
- 125 g kaše od jabuka.
Priprema podloge:
- Sameljite zobene pahuljice u grubi prah.
- Pomiješajte smljevene zobene pahuljice s kašom od jabuke u jednoličnu smjesu.
- Ravnomjerno utisnite smjesu u namašćeni okrugli kalup za pite promjera 20 centimetara. Ispikajte površinu vilicom.
- Stavite peći podlogu za pitu u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta dok korica ne postane čvrsta i ne dobije zlatno-smeđu boju.
- Upotrijebite pečenu podlogu po želji nakon toga. Dobar tek!
Savjet plus:
Ovaj recept za podlogu za pite možete obogatiti i s nekoliko dodatnih sastojaka kao što je orašasto voće poput oraha, lješnjaka i badema, ili nekog sušenog voća poput grožđica ili datulja.
7 neodoljivih: Prefina jela za uživanje u svakom danu ovog tjedna +1