Željeli biste uživati u slasnoj kriški pite, ali vam se ne da mijesiti podloga za kolač? Ne brinite, ukusna podloga može se napraviti bez puno filozofiranja i od samo dva sastojka.

Zobene pahuljice i kaša od jabuka dva su sastojka s kojima možete napraviti vrlo jednostavnu podlogu za pite.

Riječ je o veganskom receptu koji nema glutena i sadrži manje kalorija nego slični recepti koji se obično rade od bijelog pšeničnog brašna i maslaca.

Kašu od jabuka ili eng. applesauce možete kupiti kao već gotov proizvod zapakiran u staklenkama. Možete ga napraviti i sami kuhajući oguljene jabuke s nešto začina i vode na štednjaku dok ne omekšaju i ne pretvore se u kašu.

Sastojci za podlogu:

  • 130 g zobenih pahuljica
  • 125 g kaše od jabuka.

Priprema podloge:

  1. Sameljite zobene pahuljice u grubi prah.
  2. Pomiješajte smljevene zobene pahuljice s kašom od jabuke u jednoličnu smjesu.
  3. Ravnomjerno utisnite smjesu u namašćeni okrugli kalup za pite promjera 20 centimetara. Ispikajte površinu vilicom.
  4. Stavite peći podlogu za pitu u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta dok korica ne postane čvrsta i ne dobije zlatno-smeđu boju.
  5. Upotrijebite pečenu podlogu po želji nakon toga. Dobar tek!

Savjet plus:

Ovaj recept za podlogu za pite možete obogatiti i s nekoliko dodatnih sastojaka kao što je orašasto voće poput oraha, lješnjaka i badema, ili nekog sušenog voća poput grožđica ili datulja.

7 neodoljivih: Prefina jela za uživanje u svakom danu ovog tjedna Pirjane mahune sa špekom i lukom sjajan su prilog uz ručak ili večeru Rolice Gratinirani krumpir +2 Umak/Ilustracija

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju